Foto: Bildbyrån

Nyligen tackade Ljubomir Vranjes ja till att ta över det slovenska handbollslandslaget, efter att ha basat över Kristianstad ett tag. Möjligheten att spela EM på svensk mark ville legendaren inte missa.
-Jag ville inte missa chansen att spela EM på hemmaplan. Även om jag inte är svensk förbundskapten så är det ändå på hemmaplan, säger Vranjes till SVT Sport.

Karriären som spelare var minst sagt lyckosam. Nu är det dock dags för honom att ta ett nytt steg på tränarfronten. Det handlar självklart om hans senaste beslut i karriären – att ta över det slovenska handbollslandslaget och leda dem under EM 2020. Men uppdraget är inte det lättaste. Det vänder snabbt och tiden är verkligen knapp.

– Det är inte en optimal situation. Jag kommer ha elva dagar med spelarna att förbereda oss inför ett EM och det är inte mycket. Jag ser det som en stor utmaning och ska försöka få spelarna att se det så också, säger Vranjes till SVT Sport.

Möjligen kan den saken tala till Sveriges fördel. Däremot trivs Sloveniens nye förbundskapten med att mästerskapet spelas i Sverige.

– Det är klart det lockar lite extra att det spelas i Sverige och när vi möter Sverige i gruppen så spelar vi ju i Göteborg där jag är uppväxt. Jag ville inte missa chansen att spela EM på hemmaplan. Även om jag inte är svensk förbundskapten så är det ändå på hemmaplan, fortsätter Ljubovic att berätta för SVT Sport.