Här hittar du all information för slutspelet i herrarnas europeiska mästerskap i handboll 2022. Till slutspelet går de två bästa lagen ur de två grupperna ifrån mellanrundan, där man inleder det hela med två semifinaler varifrån segrarna går till den stora guldmatchen. Dessutom får grupptreorna göra upp om turneringens femteplats. Slutspelet inleds den 28 januari och avslutas den 30 januari 2022.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Slutspelet handbolls EM 2022

Här följer spelschemat för matcherna som kommer att spelas under slutspelet vid EM 2022. Vilka lag som deltar i de olika matcherna står klart i och med att mellanrundan är över.

I samband med detta kommer vi även lägga till ett slutspelsträd här på sidan, där du kan se lagens väg mot den stora finalen.

Datum Tid Match
Fredag 28 januari 2022 15:30 Match om femteplats
Fredag 28 januari 2022 18:00 Semifinal 1
Fredag 28 januari 2022 20:30 Semifinal 2
Söndag 30 januari 2022 15:30 Bronsmatch
Söndag 30 januari 2022 18:00 Final

Samtliga matcher i slutspels-tablån är angivna i svensk tid.

🏆 Så spelas slutspelet i handbolls-EM 2022

När samtliga fyra lag är klara för slutspelet kommer vi att uppdatera sidan med ett slutspelsträd, där du kan följa lagens väg fram till finalen. Ovan hittar ni så länge datum och tider för samtliga slutspelsmatcher. Det lag som vinner grupp 1 i mellanrundan möter laget som kom tvåa i grupp 2 i den ena semifinalen, samtidigt som vinnaren av grupp 2 möter tvåan ifrån grupp 1. Att ta sig hela vägen till turneringens slutspel är en stor bedrift, då man först måste klara av två olika gruppspel.

Precis som i många andra turneringar är handbolls EM:s upplägg utformat så att lag som ursprungligen spelade i samma grupp under gruppspelet inte kan mötas på nytt förrän i den stora finalen. I och med att lagen införa turneringen har seedats utifrån hur duktiga de är, så är det inte så vanligt att just detta scenario förekommer, men samtidigt är det en möjlighet som man inte ska räkna bort.

🏟 Var spelas slutspelsmatcherna?

🤾 Vilka lag går till EM-slutspelet?

🤷🏼 Hur funkar slutspelet?

Semifinaler

Medaljmatcher

🥇 Final Handbolls EM 2022

🥅 Vilka lag möts i EM-slutspelet?

Vilka lag kan Sverige möta i slutspelet?

1️⃣ Om Sverige vinner mellanrundan…

2️⃣ Om Sverige kommer tvåa i mellanrundan…

3️⃣ Om Sverige kommer trea i mellanrundan…

⭐ Tidigare finalmöten i Handbolls EM