Denna sida är för herrarnas EM, för att komma till damernas tabell, klicka här.

Tabellerna nedan är från herrarnas EM 2020 som spelades i januari.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Här hittar du tabellerna för herrarnas grupper som kommer att spela under handbolls EM 2020. Totalt är det 24 lag som deltar i mästerskapet och dessa är inledningsvis uppdelade i sex grupper om fyra lag. Samtliga nationer möter varandra en gång och när dessa matcher är avklarade avancerar de två bästa lagen ur vardera grupp till den så kallade mellanrundan som består av ett nytt gruppspel. Mellan 9-15 januari spelas gruppspelet och mellanrundan pågår sedan den 16-22 januari. Finalen avgörs på Tele 2 arena söndagen den 26 Januari 2020.

Huvudrundan

Grupp 1

Laddar...

Grupp 2

Laddar...

Kvalrundan

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Grupp F

Laddar...

Handbolls EM 2020 grupper – Så går det till i gruppspelet

Under gruppspelet hinner lagen med tre matcher vardera, där man som mest kan få med sig sex poäng. Skulle flera lag hamna på samma poäng så är det resultatet i det inbördes mötet som avgör vilket av lagen som placerar sig överst. Laget som segrade i mötet får en högre ranking i listan och skulle detta inte räcka för att särskilja lagen tittar man istället på lagens totala målskillnad.

För att gå vidare ifrån gruppspelet krävs det att man blir ett av de två bästa lagen i gruppen. Detta gör att man avancerar till den så kallade mellanrundan. Här väntar fyra nya matcher som är direkt avgörande för om man kan ta sig hela vägen till slutspelet som äger rum på Tele2 Arena i Stockholm.

Grupperna kommer att spela alla sina matcher i en enskild värdstad:
Grupp A: Graz, Österrike
Grupp B: Wien, Österrike
Grupp C: Trondheim, Norge
Grupp D: Trondheim, Norge
Grupp E: Malmö, Sverige
Grupp F: Göteborg, Sverige

Så fungerar mellanrundan i handbolls EM 2020

Här slås topp-2 lagen ifrån grupp A, B  och C samman i ett nytt gruppspel, samtidigt som lagen ifrån grupp D, E och F ställs mot varandra. Lagen tar med sig sina poäng ifrån mötena med det andra lagen som också går vidare och spelar under denna omgång fyra nya matcher vardera mot de lag som de inte mött tidigare i turneringen. Grupp 1 i mellanrundan, bestående av lag ifrån grupp A, B och C, kommer att spela sina matcher i Wien. grupp 2 med de bästa nationerna ifrån grupp D, E och F kommer spela sina matcher i Malmö.

När alla dessa matcher är avklarade går de två främsta lagen ifrån vardera grupp vidare till semifinal, samtidigt som mellanrundans treor gör upp om turneringens femteplats. Resterande lag får sina EM-placeringar utifrån de poäng de totalt samlat på sig under sina spelade matcher.

Var hittar jag damernas tabeller?