Spelschema Dam EM 2022

Hem/Spelschema Dam EM 2022
Spelschema Dam EM 20222022-11-20T10:23:45+01:00
Unibet

Här kan du se hela spelschemat för damernas Europamästerskapet i handboll 2022. Turneringen spelas i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro mellan datumen 4-20 november 2022 och inleds med ett gruppspel där lagen möter varandra en gång inom gruppen. När dessa matcher är spelade går de två främsta lagen ur varje grupp vidare till ett nytt gruppspel där semifinal-lagen plockas fram. Om du vill se hur lagen ligger till i grupperna kan du se den aktuella ställningen på vår tabell-sida.


Kroatien - Nederländerna

Hela spelschemat för damernas handbolls EM 2022

Montenegro - Frankrike
Danmark - Norge
Unibet

 • Sätt in 100 kr – Få 100 kr extra
 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

18+, välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr. Bonusen är giltigt i 60 dagar. Du kommer inte att kunna få bonuserbjudandet om du gör en insättning med någon av följande insättningsmetoder: Entercash, Hipaymistercash, Paysafecard, Neteller eller Skrill. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt.

Expekt logga
 • Upp till 1500 kronor i matchat gratisspel

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr, maxbonus 1500 kr. Erbjudandet gäller på spel med min. odds 1.80, både för singelspel och kombinationsspel. I ett kombinationsspel måste oddsen sammanlagt vara minst 1.80. Giltig i 60 dagar. 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

ComeOn logga
 • Bonus: 100% upp till 500 kr

 • Om. krav: x6, min odds: 1.8

 • Läs mer om regler & villkor

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Comeon.com. Spela ansvarsfullt. Spelpaus.se I www.stodlinjen.se

Spelschemat för mellanrundan i handbolls EM 2022

Datum Tid Match
Torsdag 10 november 18:00 Kroatien – Slovenien
Torsdag 10 november 20:30 Ungern – Danmark
Fredag 11 november 18:00 Nederländerna – Tyskland
Fredag 11 november 20:30 Rumänien – Spanien
Lördag 12 november 18:00 Kroatien – Danmark
Lördag 12 november 20:30 Norge – Sverige
Söndag 13 november 18:00 Nederländerna – Spanien
Söndag 13 november 20:30 Frankrike – Montenegro
Måndag 14 november 18:00 Norge – Slovenien
Måndag 14 november 20:30 Ungern – Sverige
Tisdag 15 november 18:00 Rumänien – Montenegro
Tisdag 15 november 20:30 Frankrike – Tyskland
Onsdag 16 november 15:30 Rumänien – Tyskland
Onsdag 16 november 15:30 Ungern – Slovenien
Onsdag 16 november 18:00 Kroatien – Sverige
Onsdag 16 november 18:00 Nederländerna – Montenegro
Onsdag 16 november 20:30 Norge – Danmark
Onsdag 16 november 20:30 Frankrike – Spanien

Spelschemat för slutspelet i handbolls EM 2022

Datum Tid Match
Fredag 18 november 15:00 Placeringsmatch 5-6: Sverige – Nederländerna
Fredag 18 november 17:45 Semifinal: Danmark – Montenegro
Fredag 18 november 20:30 Semifinal: Frankrike – Norge
Söndag 20 november 17:45 Bronsmatch: Frankrike – Montenegro
Söndag 20 november 20:30 Final: Danmark – Norge

Senaste nytt från Handbolls EM 2022

Visa fler nyheter

Samtliga tider i vårat handbolls EM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i handbolls EM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att Handbolls-em.se ej ansvarar för detta.

2022 års Europamästerskap i handboll kommer på damsidan att spelas som ett delat evenemang i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Turneringen är den 15:e upplagan som spelas och Norge går här in som regerande världsmästare. Städerna som står som värd är Ljubljana, Celje, Podgorica och Skopje.

Tidigare i år spelades herrarnas mästerskap, även detta med matcher i flera länder. Den gång var det Slovakien och Ungern som stod som värd och matcherna ägde rum i Budapest, Debrecen, Szeged, Bratislava och Košice. Här var Spanien regerande mästare och lyckades ännu en gång ta sig till final där de föll mot Sverige.

Framtida Europamästerskap i handboll

Redan nu är det klart att nästa upplaga av turneringen, som äger rum under 2024, kommer att spelas i Tyskland på herrsidan. Nationen vann omröstningen om värdskapet med goda marginaler mot Danmark och Schweiz  samt Ungern och Slovakien som lämnat in en gemensam ansökan. För damerna blir det återigen en handbollsfest som sprids över tre olika länder, där Österrike, Ungern och Schweiz håller i turneringen. Andra nationer som var intresserade av att hålla i mästerskapet var Ryssland samt Tjeckien, Polen och Slovakien.

I januari 2026 får vi återigen se ett Europamästerskap på svenska mark där herrarnas EM spelas i Sverige, Norge och Danmark. Lagens gemensamma bud var det enda som kom in och därmed behövdes inom omröstning för att få fram en spelplats. Samma år är Ryssland utvalda att hålla i damernas mästerskap och även de var de enda som ville stå som värd.

Även för 2028 är värdländerna klara och här kommer Spanien, Portugal och Schweiz arrangera herrarnas Europamästerskap, samtidigt som Sverige, Danmark och Norge håller i damernas. Samtliga länder hade initialt ansökt om att få hålla i herrarnas turnering i tre olika konstellationer. Schweiz valde inför omröstningen att ansluta till Spanien och Portugals gemensamma ansökan, samtidigt som de nordiska länderna automatiskt tilldelades damernas turnering då de håller i herrarnas två år tidigare.

📅 Fullständigt handbolls EM 2022 spelschema

Under de dryga två och en halv veckorna som damernas turnering pågår kommer det hinna med att spelas 47 matcher. Turneringen inleds på fredagen den 4 november med ett gruppspel som sträcker sig fram till och med den 9 november, då vi vet vilka tolv lag som går vidare till mellanrundan. Denna pågår sedan till och med den 16 november, då de två bästa lagen ur vardera grupp kan se sig klara för semifinal. Härifrån avancerar sedan vinnarna till den stora finalen som avgörs på söndagen den 20 november.

Vårat handbolls EM schema kommer att uppdateras med lag i mellanrundan och slutspelet så fort lagen blir klara dit.

📆 Schemat för EM-gruppspelet och mellanrundan

I handbolls-EM spelar lagen två olika gruppspel, där den första brukar kallas för just gruppspelet och den andra för mellanrundan. Under båda dessa kommer det dagligen finnas flera spännande matcher att följa.

Gruppspelet inleds som sagt på fredagen den 4 november där fyra matcher kommer äga rum varje dag. Alla lag spelar sina första matcher den 4 eller 5 november, sina andra matcher den 6 eller 7 november, samt sina sista gruppspelsmöten den 8 eller 9 november.

På torsdagen den 10 november inleds sedan mellanrundan där tre nya matcher väntar för lagen. Alla lag som avancerar hit spelar sina första matcher den 10-13 november och sedan följer match nummer två mellan 12-15 november samt match nummer tre under perioden 14-16 november.

Som du kan se i spelschemat för mellanrundan här ovan är det redan klart vilka lag som kommer att möta varandra i de olika matchomgångarna. De tre bästa lagen ifrån grupp A, och B kommer att ställas mot varandra i grupp 1, samtidigt som de främsta lagen ifrån grupp C och D får göra upp i grupp 2.

🏅 Schemat för EM-slutspelet

Slutspelet i handbolls EM består enbart av två semifinaler och två medaljmatcher. De båda semifinalerna kommer att äga rum på fredagen den 18 november och det är här vi får veta vilka två lag som slutligen får göra upp om guldet. EM-finalen äger sedan rum på söndagen den 20 november. Samma datum gäller även för kampen om bronset.

🤾 Lag och grupper i damernas handbolls EM 2022

Totalt är det 16 landslag som medverkar i damernas handbolls EM 2022. Lagen har på förhand lottats in i fyra grupper med fyra lag i vardera, där alla kommer att möta varandra en gång under turneringens första del. Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med EM-tabellerna. Det är endast de tre bästa lagen ur vardera grupp under gruppspelet som går vidare till mellanrundan. Därifrån är det sedan de två bästa lagen i varje grupp som går till slutspelet.

Varje EM-grupp kommer att hålla till i en av EM-städerna. På så sätt kan lagen få en fast bas och behöver inte tänka på att göra långa resor mellan matcherna.

Lagen som spelar i damernas Grupp A är:

 • 🇳🇴 Norge
 • 🇭🇺 Ungern
 • 🇭🇷 Kroatien
 • 🇨🇭 Schweiz

Gruppen kommer att spela sina matcher på Arena Stožice i Ljubljana, Slovenien

Lagen som spelar i damernas Grupp B är:

 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇸🇮 Slovenien
 • 🇷🇸 Serbien

Gruppen kommer att spela sina matcher på Zlatorog Arena i Celje, Slovenien

Lagen som spelar i damernas Grupp C är:

 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇳🇱 Nederländerna
 • 🇲🇰 Nordmakedonien
 • 🇷🇴 Rumänien

Gruppen kommer att spela sina matcher på Boris Trajkovski Sports Center i Skopje, Nordmakedonien

Lagen som spelar i damernas Grupp D är:

 • 🇵🇱 Polen
 • 🇲🇪 Montenegro
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇪🇸 Spanien

Gruppen kommer att spela sina matcher på Morača Sports Center i Podgorica, Montenegro

Lag och grupper i herrarnas handbolls EM 2022

I herrarnas handbolls EM som spelades i januari 2022 deltog 24 nationer som inledningsvis var indelade i sex grupper. Här nedan kan du se hur grupperna såg ut samt vilka städer som lagen spelade sina matcher i.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp A är:

 • 🇸🇮 Slovenien
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇲🇰 Nordmakedonien
 • 🇲🇪 Montenegro

Gruppen kommer att spela sina matcher på Főnix Csarnok i Debrecen, Ungern.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp B är:

 • 🇵🇹 Portugal
 • 🇭🇺 Ungern
 • 🇮🇸 Island
 • 🇳🇱 Nederländerna

Gruppen kommer att spela sina matcher på New Budapest Arena i Budapest, Ungern. Staden kommer även hålla i matcher under mellanrundan och slutspelet.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp C är:

 • 🇭🇷 Kroatien
 • 🇷🇸 Serbien
 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇺🇦 Ukraina

Gruppen kommer att spela sina matcher på Pick Aréna i Szeged, Ungern.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp D är:

 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇦🇹 Österrike
 • 🇧🇾 Belarus
 • 🇵🇱 Polen

Gruppen kommer att spela sina matcher på Ondrej Nepela Arena i Bratislava, Slovakien. Staden kommer även hålla i matcher under mellanrundan.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp E är:

 • 🇪🇸 Spanien
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇨🇿 Tjeckien
 • 🇧🇦 Bosnien & Hercegovina

Gruppen kommer att spela sina matcher på Ondrej Nepela Arena i Bratislava, Slovakien. Staden kommer även hålla i matcher under mellanrundan.

Lagen som spelar i herrarnas Grupp F är:

 • 🇳🇴 Norge
 • 🇷🇺 Ryssland
 • 🇸🇰 Slovakien
 • 🇱🇹 Litauen

Gruppen kommer att spela sina matcher på Steel Aréna i Košice, Slovakien.

Vägen till handbolls EM 2022 – Så kvalificerade sig lagen

Till Europamästerskapet i handboll är alltid värdnationerna samt den regerande mästaren direktkvalificerad, vilket på damsidan innebar att Slovenien, Nordmakedonien, Montenegro och Norge inte behövde kvala till årets EM. Resterande damlandslag har deltagit i EM-kvalet som inleddes med ett gruppspel mellan de lägst rankade lagen i Europa. Här lyckades tre nationer avancera till det stora kvalet där sammanlagt 24 lag deltog. Denna lottades in i sex grupper om fyra lag där alla mötte varandra på hemma- och bortaplan under perioden oktober 2021-april 2022. De två bästa lagen ur vardera grupp tilldelades en plats i mästerskapet.

Till herrarnas EM fick värdnationerna Ungern och Slovakien fick automatiskt varsin plats i turneringen, precis som fjolårets finalister Spanien och Kroatien. Resterande lag fick delta i det föreliggande EM-kvalet för att nå en plats i turneringen. Kvalet inleddes med en kvalificering mellan de lägst rankade lagen, där platser i det ”riktiga” kvalet stod på spel. Kvalet, som bestod av ett gruppspel, pågick under hösten 2020 samt våren 2021 och där spelade lagen i åtta grupper med fyra lag i varje. De två bästa lagen ifrån vardera kvalgrupp belönades tillsammans med de fyra främsta grupptreorna med varsin EM-biljett.

🇸🇪 Sveriges matcher i handbolls EM 2022

Sverige kommer att spela i Grupp B, där motståndarna blir Danmark, Slovenien och Serbien. Gruppens matcher kommer att äga rum i Celje, Slovenien och får sedan resa till Ljubljana, Slovenien om de avancerar till mellanrundan. Sveriges spelschema ser ut som följer:

Gruppspelet

 • Fredag 4 november kl. 20:30 Sverige-Serbien
 • Söndag 6 november kl. 18:00 Slovenien-Sverige
 • Tisdag 8 november kl. 20:30 Danmark-Sverige

Mellanrundan

 • Lördag 12 november kl. 20:30 Norge-Sverige
 • Måndag 14 november kl. 20:30 Ungern-Sverige
 • Onsdag 16 november kl. 18:00 Kroatien-Sverige

Såhär såg de svenska herrarnas spelschema ut under mästerskapet

 • Torsdag 13 januari kl. 20:30 Sverige-Bosnien & Hercegovina (gruppspelet)
 • Lördag 15 januari kl. 20:30 Spanien-Sverige (gruppspelet)
 • Måndag 17 januari kl. 20:30 Tjeckien-Sverige (gruppspelet)
 • Torsdag 20 januari kl. 15:30 Ryssland-Sverige (mellanrundan)
 • Fredag 21 januari kl. 18:00 Polen-Sverige (mellanrundan)
 • Söndag 23 januari kl. 18:00 Tyskland-Sverige (mellanrundan)
 • Tisdag 25 januari kl. 20:30 Sverige-Norge (mellanrundan)
 • Fredag 28 januari kl. 20:45 Frankrike-Sverige (semifinal)
 • Söndag 30 januari kl. 18:15 Sverige-Spanien (final)

Vilka kan Sverige möta i mellanrundan och slutspelet?

Det är redan nu klart att Sverige, vid ett avancemang till mellanrundan, kommer att få spela mot lag ifrån grupp A. Detta innebär att man kommer att möta tre av de följande lagen: Norge, Ungern, Kroatien och Schweiz.

Skulle man dessutom inta en placering i mellanrundan som gör att man får delta i slutspelet kommer man att få möta något av lagen ifrån grupp C eller D i semifinalen. Först i EM-finalen finns det en möjlighet att få spela mot ett lag som man redan har mött under turneringen.

⭐ Sveriges trupp till handbolls EM 2022 (damer)

Truppen är uppdaterad 13 november. Alla spelare nedan har varit en del av truppen under mästerskapets gång. Nina Dano och Sara Johansson har lämnat truppen av olika skäl.

Målvakter:
Evelina Eriksson, CSM Bukarest
Jessica Ryde, Ikast
Johanna Bundsen, IK Sävehof

Vänstersex:
Elin Hansson, Ramnicu Valcea
Linn Hansson, Önnereds HK

Mittsex:
Linn Blohm, Györ
Anna Lagerquist, Nantes
Clara Monti Danielsson, Chambray Touraine

Högersex:
Sara Johansson, Skara HF
Nathalie Hagman, Nantes
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK

Vänsternio:
Jamina Roberts, Vipers Kristiansand
Kristin Thorleifsdottir, Horsens HK
Melissa Petrén, Viborg HK
Tyra Axnér, Nykøbing Falster HK

Mittnio:
Emma Lindqvist, Ikast
Jenny Carlson, Brest Bretagne
Carin Strömberg, Nantes

Högernio:
Nina Dano, Horsens HK
Nina Koppang, IK Sävehof

⭐ Sveriges trupp till handbolls EM 2022 (herrar)

Den 13 december presenterade förbundskapten Glenn Solberg de spelare som fick äran att representera Sverige i herrarnas Europamästerskap. Från början presenterade laget en bruttotrupp med 35 namn, som sedan slimmades ner till en trupp med 18 spelare.

Målvakter:
1. Peter Johannesson, TBV Lemgo, 17 A-landskamper/2 mål
12. Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, 128/11
30. Tobias Thulin, TVB Stuttgart, 26/0

Vänstersexor:
15. Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, 53/196
22. Lucas Pellas, Montpellier HB, 40/120

Mittsexor:
5. Max Darj, Bergischer HC, 84/74
6. Felix Möller, IK Sävehof, 2/0
18. Fredric Pettersson, Fenix Toulouse, 80/104
32. Oscar Bergendahl, GOG, 14/24

Högersexor:
10. Nicklas Ekberg, THW Kiel, 189/775
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg, 53/131

Vänsternior:
2. Jonathan Carlsbogård, TBV Lemgo, 26/57
42. Eric Johansson, Elverum Håndball, 2/5
49. Karl Wallinius, Montpellier HB, 2/0

Mittnior:
19. Felix Claar, Ålborg Håndbold, 33/63
24. Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt, 115/370

Högernior:
23. Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen, 71/209
33. Lukas Sandell, Ålborg Håndbold, 21/53

📺 Se handbolls EM på TV

Det är Viaplay Group (tidigare NENT Group) som sänder ifrån handbolls-EM 2022 och under fliken TV tablå Handbolls EM hittar du information om vilka TV-kanaler som visar samtliga matcher och hur du även kan se dem online. Dessutom kommer Viasats streamingtjänst Viaplay sända samtlig matcher över nätet.

📆 När inleds årets Handbolls EM?

Fredagen den 4 november spelas de första matcherna i damernas Handbolls EM 2022. Här hittar du det kompletta spelschemat för turneringen

🇸🇪 Vilka möter Sverige i Europamästerskapet?

🏆 Vem vinner Handbolls EM 2022?

Reservschema

Datum Tid Match
Fredag 4 november 2022 18:00 Danmark-Slovenien
Fredag 4 november 2022 18:00 Ungern-Schweiz
Fredag 4 november 2022 20:30 Norge-Kroatien
Fredag 4 november 2022 20:30 Sverige-Serbien
Lördag 5 november 2022 18:00 Frankrike-Nordmakedonien
Lördag 5 november 2022 18:00 Montenegro-Spanien
Lördag 5 november 2022 20:30 Nederländerna-Rumänien
Lördag 5 november 2022 20:30 Polen-Tyskland
Söndag 6 november 2022 18:00 Kroatien-Ungern
Söndag 6 november 2022 18:00 Slovenien-Sverige
Söndag 6 november 2022 20:30 Serbien-Danmark
Söndag 6 november 2022 20:30 Schweiz-Norge
Måndag 7 november 2022 18:00 Tyskland-Montenegro
Måndag 7 november 2022 18:00 Nordmakedonien-Nederländerna
Måndag 7 november 2022 20:30 Rumänien-Frankrike
Måndag 7 november 2022 20:30 Spanien-Polen
Tisdag 8 november 2022 18:00 Kroatien-Schweiz
Tisdag 8 november 2022 18:00 Slovenien-Serbien
Tisdag 8 november 2022 20:30 Danmark-Sverige
Tisdag 8 november 2022 20:30 Norge-Ungern
Onsdag 9 november 2022 18:00 Nordmakedonien-Rumänien
Onsdag 9 november 2022 18:00 Polen-Montenegro
Onsdag 9 november 2022 20:30 Frankrike-Nederländerna
Onsdag 9 november 2022 20:30 Tyskland-Spanien