Endast fyra lag är nu kvar i den tuffa kampen om EM-medaljerna. Den slutliga fyran liknar på många sätt den som vi kunde se för två år sedan. Vi tittar därför tillbaka på de viktiga mötena som spelades i den föregående upplagan av turneringen.

Damernas handbolls EM 2020 arrangerades av Danmark, som ursprungligen skulle hålla i arrangemanget tillsammans med Norge. Men pandemins spridning satte stopp för detta och istället för sex städer, tre i varje nation, hölls mötena inom två slutna bubblor i Herning och Kolding där ingen publik tilläts på läktarna.

Lagen som den gången tog sig hela vägen till slutspelet var Norge, Frankrike, Kroatien och hemmalaget Danmark. De tre förstnämnda lagen tog sig igenom det inledande gruppspelet med tre raka segrar, samtidigt som Danmark fick med sig fyra av sex möjliga poäng. Tappet kom just i mötet med Frankrike som återfanns i samma grupp.

I mellanrundan gick det betydligt bättre för danskorna som med tre raka vinster kunde ta sig till en semifinalplats. Frankrike snuvades på en poäng i sitt oavgjorda möte med Ryssland, samtidigt som Norge vann alla sina möten i grupp 2 med goda marginaler. För Kroatien var det endast i matchen mot Norge som man blev utan några poäng. Detta räckte dock för att inta tabellens andraplats.

Semifinal 1: Frankrike-Kroatien

För första gången kunde vi se Kroatien i turneringens slutspel. Det skulle inte dröja länge innan det mer rutinerade Frankrike tryckte rejält på gasen. Med nio raka mål åt sitt håll fick laget ett försprång som Kroatien aldrig lyckades ta igen. I spelaren nedan kan du se alla höjdpunkter från matchen.

Semifinal 2: Norge-Danmark

Ett tungt, nordiskt derby var vad den andra semifinalen bjöd på. Danmark och Norge, de två lagen med allra flest guld i medaljskåpet möttes i en kamp med många svängningar. Ända in i det sista kämpade lagen för att nå en EM-final. I spelaren nedan kan du se alla höjdpunkter från matchen.