Snabbare

Imorgon söndag ska en ny Europamästare krönas. Efter fredagens semifinaler står det klart att det blir Danmark och Norge som ska göra upp om det femtonde guldet på damsidan. Vi har en mycket tuff kamp att se fram emot och det kommer garanterat bli ett hett möte i Slovenien. Därför blickar vi tillbaka på finalen från förra upplagan av turneringen.

Efter två intensiva semifinaler var det Norge och Frankrike som tog sig hela vägen till den stora finalen. För Frankrikes del var detta lagets andra final, detta efter att de tog hem guldet så sent som 2018. Norskorna stod i sin tur i final för tionde(!) gången. Sju av de tidigare hade detta resulterat i ett guld, vilket gjorde laget till stora förhandsfavoriter.

Norge var laget som inledde matchen på bästa sätt, både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Silje Solberg storspelade i målet och var en stor anledning till laget ledning (14-10) vid paus. Stjärntrion Nora Mörk, Stine Oftedal och Camilla Herrem var ångloket på det tåg som norskorna körde mot det franska målet.

Annons: ⇢ ComeOn - Betta 500 - Få 1000 kr Freebet

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Under den andra perioden blev det något jämnare spel där Frankrike kunde knipa ifatt. Med elva minuter kvar på klockan hade laget jämnat ut ställningen och matchens avslut bjöd därmed på en riktig rysare ända in i det sista. I spelaren nedan ser du alla mål och höjdpunkter från matchen.