Sverige besegrade Ungern med 24-18. Imorgon väntar ny match för Sverige mot Island.

Sverige valde att ge Valter Chrinz och Lucas Pellas chansen från start. Men det var ingen av dessa som var planens bästa spelare under matchens inledande minuter utan Ungerns målvakt Roland Mikler. Mikler stod för många fina räddningar.

I Sverige så var det Mikael Appelgren som fick förtroendet att starta och han gjorde en utsökt första halvlek.

Efter 15 minuter var ställningen 4-3 till Ungern och Sverige valde att ta time out. Sverige fick bättre fart i sitt anfallsspel i slutet av halvleken och kunde gå in i halvtidsledning med 10-9.

I mitten av andra halvlek hade Ungern jobbat sig tillbaka in i matchen och kvitterade till 16-16.

Sverige kunde göra ett nytt litet ryck till 21-18 genom två raka mål av Jim Gottfridsson. Detta tvingade Ungern till att ta en time out med 6 minuter kvar.

Sverige fortsatte att spela bra bakåt och kunde till slut vinna matchen med 24-18.

Bästa svenska spelare var Mikael Appelgren och Jim Gottfridsson. Imorgon avslutar Sverige huvudrundan med match mot Island.