Det blev en målfest från första minuten när Sverige besegrade Island med 32-25 i lagens sista match i EM.

Kristján Andrésson gjorde sin sista match som svensk förbundskapten och fick mycket att glädjas åt.

Det kritiserade anfallsspelet var som bortblåst i första halvlek där Sverige gjorde 18 mål. Bakåt så spelade Sverige ett aggressivt försvarsspel och tvingade Island ta svåra avslut. I halvtid ledde Sverige med 18-11.

I andra halvlek fortsatte lagen att byta mål med varandra och Sverige ledde efter 41 minuter med 23-16.

I mitten av andra halvlek kunde Island komma närmare när Sverige drabbades av två raka utvisningar men närmare än 7 måls underläge kom aldrig Island.

När Simon Jeppsson gjorde 28-20 efter 51 minuter så kändes matchen avgjord.

Sverige bästa målskytt för kvällen blev Andreas Nilsson. Nilsson gjorde 7 mål i matchen.