Foto: Bildbyrån

EM 2020 är runt hörnet och med två knappa månader kvar till starten väljer Slovenien att gå skilda vägar med förbundskaptenen. Veselin Vujovic sparkas och landslaget står nu utan någon förbundskapten inför det stundande mästerskapet.

Den långe, numera 58-åringe, var en framgångsrik spelare för många år sedan. Han kammade bland annat hem ett VM-guld, VM-silver och ett EM-brons. Dessutom prisades han individuellt och utsågs till årets spelare vid ett tillfälle under sin tid som aktiv.

Succén skulle sedan fortsätta på tränarfronten. Under sina sejourer har han radat upp ett flertal titlar, däribland ett EM-brons 2017 med Slovenien. Och man kan minst sagt säga att den här mannens handbollskarriär har varit succéartat på flera fronter.

Under playoff till VM tidigare gick det dock inte riktigt som man hade tänkt sig. Resultaten uteblev och man fick utstå ett nederlag. Nu har förbundet, bland annat av den anledningen, valt att skiljas åt med stortränaren. Det meddelar de visa sin officiella hemsida och menar på att det behövs nytt blod i landslaget, och en ny tränare väntas presenteras i december.

För Sveriges del kan detta komma att bli betydelsefullt. Slovenien befinner sig nämligen i samma grupp som det svenska landslaget.

GABRIEL MELKE