Foto: Bildbyrån

Kristján Andrésson tid som svensk förbundskapten är över. Höjdpunkten för Andrésson blev den svenska silvermedalj i EM 2018. Totalt blev det fyra mästerskap som förbundskapten för Andrésson innan han nu kommer fokusera helt på klubblaget Rhein-Neckar Löwen.

Kristján Andrésson tog över det svenska landslaget den 13 september 2016. Under Andrésson ledning så har har man tagit sig till en semifinal av fyra möjliga. Jag tycker att Andrésson facit som svensk förbundskapten är godkänd, men med en bitter eftersmak.

För visst var det så att det var under detta mästerskap som Sverige skulle prestera, det var här på hemmaplan som Sverige skulle vara med på allvar och slåss om guldet. Nu står vi här med en finalhelg som redan efter förlusten mot Slovenien förra söndagen har känns väldigt långt borta för Sveriges del.

Varför Andrésson inte har fått ut maximalt av det svenska spelarmaterialet är svårt att säga, men för mig är det märkligt att man som förbundskapten även är klubblagstränare. Jag anser att man som förbundskapten ska lägga ner 100% fokus på landslaget, nu kommer Andrésson in i ett mästerskap med en jobbig höstsäsong i Rhein-Neckar Löwen i ryggen. Om detta påverkade Andrésson förmåga att få fram det maximala eller inte under årets mästerskap får vi aldrig något svar på, men jag ser framemot att se hur Glenn Solberg kommer att kunna utveckla Sveriges spel.

Det första svaret får vi i det viktiga OS-kvalet som spelas 17-19 april.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo