Foto: Bildbyrån

Sveriges inledande grupp som håller till i Scandinavium innehåller Sverige, Schwiez, Polen och Slovenien.

Sverige är och ska vara favoriter i denna grupp. Det svenska laget som innehåller stjärnor som Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl Du Rietz har inför mästerskapet laddat upp med 2 matcher mot Egypten. Seger i båda matcherna där framförallt tränare Kristján Andrésson kan glädjas åt att försvarsspelet fungerade bra i andra matchen mot Egypten. Viktigt för Sverige blir att Högernian Albin Lagergren kommer till spel. En fotskada har stoppat Lagergren från spel, men enligt landslagsledningen så ska han vara redo när mästerskapet startar.

Schweiz gör sitt första EM sedan 2006 och har ett spelskickligt lag som absolut kan skrälla i detta mästerskap och ta sig till huvudrundan. Schweiz jobbar ofta med att plocka ut målvakten och istället spela 7 mot 6 i sitt anfallsspel. Schweiz har en världsstjärna i spelmontorn Andy Schmid. Schmid är en nyckelspelare för att Schwiez ska avancera från gruppen.

Slovenien sparkade sin förbundskapten Veselin Vujovic endast 6 veckor innan EM startade. Som ny förbundskapten presenterades istället Ljubomir Vranjes. Det återstår och se hur mycket Vranjes har kunnat styra upp på den korta tiden han fått inför mästerskapet.

Polen är inte på långa vägar lika framgångsrika längre på handbollsscenen. Den forna stormakten gjorde ett svagt EM-kval, endast 5 poäng på 6 matcher mot lag som Israel och Kosovo imponerar inte i handbollsvärlden. Om Polen ska ta sig till huvudrundan så krävs det att man presterar på sin högsta nivå direkt.

Spelschema grupp F

10/1 18:15 Slovenien – Polen

10/1 20.30 Sverige – Schweiz

12/1 16.00 Schweiz – Polen

12/1 18.15 Sverige – Slovenien

14/1 18.15 Schweiz – Slovenien

14/1 20.30 Polen – Sverige


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo