Foto: Bildbyrån

På förhand är detta den jämnaste gruppen i detta mästerskap. Danmark ska självklart gälla som favoriter, men det gäller att man är på tårna direkt. Grupp E spelas i Malmö Arena.

Danmark är enligt spelbolagen favoriter att vinna detta mästerskap. I laget hittar du stjärnor som Niklas Landin, Michael Damgård och superstjärnan Mikkel Hansen. Hansen som under hösten varit skadad är nu tillbaka på handbollsplanen igen och det är viktigt för Danmark att Hansen spelar på den höga nivå han kan.

Ungern saknar sin stjärna Laszlo Nagy som efter VM förra året tackade för sig i landslagsdräkten. Nu är det en ny generation som ska kliva fram och det ska bli intressant att se vem i laget som kommer att ta ansvaret. Det finns kvalité i truppen för att avancera till huvudrundan, men det kommer krävs bra målvaktsspel om så ska bli fallet.

Island om Island ska avancera till huvudrundan så krävs det att Aron Palmarsson spelar sin bästa handboll. Barcelonaspelaren Palmarsson kommer att bli nyckeln för isländsk framgång i denna turnering. Island hade det tufft i EM-kvalet, endast 3 segrar på 6 matcher imponerar inte när motståndarna var Nordmakedonien, Turkiet och Grekland.

Ryssland har enligt mig chansen att överraska positivt i första gruppspelet. Det sammansvetsade laget leds av den tidigare vänstersexan Eduard Koksjarov. En fördel för Ryssland är att många av spelarna spelar i samma klubblag.

Spelschema Grupp E

11/1 16.00 Ungern – Ryssland

11/1 18.15 Danmark – Island

13/ 18.15 Island – Ryssland

13/1 20.30 Danmark – Ungern

15/1 18.15 Island – Ungern

15/1 20.30 Ryssland – Danmark