Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Grupp D innehåller favoriterna Norge och Frankrike men även skrällnationerna Portugal samt Bosnien-Hercegovina.

Norge som förlorade VM finalen för 1 år sedan går in i EM som ett av EM starkaste lag. Spelmotorn och playmakern heter Sander Sagosen och spelar tillvardags i stjärnfyllda Paris Saint-Germain. Norge har ett komplett lag som under senaste åren samlat på sig den erfarenhet som krävs för att vinna ett mästerskap. Nu får man även chansen att i första rundan spela på hemmaplan vilket kan bli en avgörande faktor i matchen mot Frankrike.

Frankrike har sedan förbundskapten Didier Dinart tog över laget 2016 aldrig missat att ta medalj, men detta mästerskap kommer att bli det svårste hittills för fransmännen. Laget leds fortsatt av nyckelspelaren Nikola Karabatic men frågan är om Karabatic orkar med att leda laget till ytterligare 1 medalj. Jag tror att Frankrike kommer få det tufft att komma hela vägen till finalen.

Portugal överraskade många genom att ta sig till mästerskapet. I gruppspelet imponerade man stort med att bland annat besegra Frankrike på hemmaplan med 33-27. Laget gör sitt första mästerskap sedan 2006, men kommer här att få det tufft att ta sig till huvudrundan.

Bosnien-Hercegovina en positiv överraskning under EM-kvalet där segrarna borta mot Tjeckien och Vitryssland imponerar. Kommer nu få jobba stenhårt för att undvika sista platsen i gruppen.

Spelschema Grupp D

10/1 18.15 Frankrike – Portugal

10/1 20.30 Norge – Bosnien-Hercegovina

12/ 1 16.00 Portugal – Bosnien-Hercegovina

12/1 18.15 Frankrike – Norge

14/1 18.15 Bosnien-Hercegovina – Frankrike

14/1 20.30 Norge – Portugal