Foto: Bildbyrån

I grupp C hittar vi 2 favoritnationer i form av Spanien och Tyskland. Vi hittar även 2 debutanter i form av Nederländerna och Lettland.

Spanien kommer in till EM som regerande mästare. Förbundskapten Jordi Ribera förfogar över ett rutinerat landslag som kommer ses som en av favoriterna i detta mästerskap. Spaniens styrkor ligger framförallt i målvakt / försvarsarbetet.

Tyskland vann sin EM-grupp utan att tappa poäng. Kommer att ha en bra chans att ta sig till finalhelgen på Tele 2. Dels på grund av att man har blivit lottade på rätt sida, men självklart för att man är ett fungerande handbollslag. Det är inte omöjligt att Tysklands storstjärna Uwe Gensheimer passerar 1000 landskampsmål under mästerskapet.

Nederländerna gör sitt första EM mästerskap och första mästerskapet sedan 1961. Kommer här vara med för att se och lära av de stora pojkarna och det vore en jätteskräll ifall Nederländerna skulle ta sig vidare till huvudrundan.

Lettland tog sig till EM genom att komma 2a i sin EM-grupp bakom Slovenien, gör sitt första EM och mycket hänger på Dainis Kristopans. Den väldiga skytten som till vardags spelar handboll i storklubben Vardar är en viktig del både framåt och bakåt för Lettland.

Spelschema grupp C

9/1 18.15 Tyskland – Nederländerna

9/1 20.30 Spanien – Lettland

11/1 16.00 Nederländerna – Lettland

11/1 18.15 Tyskland – Spanien

13/1 18.15 Lettland – Tyskland

13/1 20.30 Spanien – Nederländerna