Foto: Bildbyrån

Grupp A innehåller följande länder: Montenegro, Kroatien, Vitryssland & Serbien. Matcherna i grupp A spelas i Graz.

Kroatien är stora favoriter att vinna grupp A. Inför turneringen så har man vunnit Croatia Cup efter bland annat besegrat Qatar med 33-28. Det tekniskt spelskickliga laget coachas av legenden Lino Červar. För Kroatiens del handlar det om att vinna alla matcher i grupp A för att ha chans att nå finalrundan på Tele 2 arena.

Vitryssland har under de tre senaste EM mästerskapen blivit utslagna i huvudrundan. För Vitrysslands del handlar det om att få igång Uladzislau Kulesh. Den 206 cm långa storskytten kommer att vara ett ständigt hot för samtliga försvar under EM.

Serbien håller på med en stor generationsväxling, förbundskaptenen Nenad Perunicic får lita på att målvaktsstjärnan Vladimir Cupara kommer upp i den höga nivån han har.

Montenegro kommer in i EM turneringen helt utan press på sig. Faktum är att vi får gå tillbaka till Montenegros premiärmatch i EM 2008 för att hitta deras senaste tagna poäng. Efter det har det blivit 14 raka förluster, och något annat än respass direkt från gruppspelet får ses som en jätteskräll.

Spelschema Grupp A

Torsdag 9/1
18:15 Vitryssland – Serbien
20:30 Kroatien – Montenegro

Lördag 11/1
16:00 Kroatien – Vitryssland
18:15 Montenegro – Serbien

Måndag 13/1
18:15 Montenegro – Vitryssland
20:30 Serbien – Kroatien