Foto: Bildbyrån

Sverige är 1 av 11 lag som är klara för huvudrundan i årets mästerskap, detta efter att ha besegrat Polen med 28-26. Nu återstår det att se om Danmark eller Ungern kniper den sista platsen.

Sverige – Polen

Sverige som fick klara sig utan Albin Lagergren och Jesper Nielsen gjorde en blek första halvlek mot Polen. Viktigt för Sverige var att målvakten Mikael Appelgren fick komma in i matchen och visa vilken duktig målvakt han är. Appelgren svarade för 5 räddningar och slutade på 45% i räddningsprocent. Segersiffrorna skrevs till 28-26. Nästa match för Sverige spelas mot Portugal på fredag.

Slovenien – Schweiz

Slovenien vann alla 3 matcherna i grupp E. I sista matchen mot Schweiz vann man med 29-25 efter en bra genomförd första halvlek. Matchens bästa målskytt blev Andy Schmid med 8 mål. Totalt gjorde Andy Schmid 27 mål i årets turnering. För Slovenien väntar match i Malmö på fredag mot vinnaren i grupp E.

Österrike – Nordmakedonien

Hemmanationen Österrike vann grupp B med 3 raka vinster. I matchen mot Nordmakedonien vann man med siffrorna 32-28. Robert Weber blev matchens bästa målskytt med 7 mål. För Nordmakedonien betyder förlusten att man missar huvudrundan i årets turnering.

Ukraina – Tjeckien

Tjeckien gör Österrike sällskap till huvudrundan. Tjeckien besegrade Ukraina med 23-19 efter att Ukraina haft ledningen i halvtid med 10-9.

Bästa målskytt i Tjeckien blev Tomas Babak. Tjecken möter på torsdag Spanien i sin första match i huvudrundan.

Frankrike – Bosnien & Hercegovina

Frankrike vann sin avslutade match i EM med 31-23. Trots segern är Frankrike utslagna i årets mästerskap. I segermatchen mot Bosnien & Hercegovina var målvakten Vincent Gerard duktig och svarade för 12 räddningar. I Bosnien & Hercegovina gjorde Marko Panic 9 mål.

Norge – Portugal

Norge vann gruppfinalen mot Portugal med 34-28. Matchen spelades i ett högt tempo och det var först i början av den andra halvleken Norge kunde göra sitt segerryck. Målbäst i Norge blev Magnus Joendal med 7 mål på 8 avslut. För Portugal väntar nu match mot Sverige på fredag. Även Norge spelar match på fredag mot det laget som kommer 1a i grupp E.