Foto: Bildbyrån

Favoriterna Danmark var endast sekunder ifrån att bli utslagna i årets turnering, nu får Danmark hålla tummarna att redan slutspelsklara Island vinner mot Ungern.

Island – Ryssland

Island fortsätter att imponera i årets mästerskap. Seger mot Ryssland med 34-23 innebär att man redan nu är klara för huvudrundan i årets mästerskap. Anmärkningsvärt är att Aron Pálmarsson inte lyckades göra något mål. I slutet av matchen valde Island att byta in målvaktstalangen Viktor Gísli Hallgrímsson. Hallgrímsson svarade för 5 räddningar på 6 skott, vilket ger en räddningsprocent på 83 %.

Danmark – Ungern

Det blev en dramatisk match som slutade 24-24. Ungern valde att spela ett mycket aggressivitet försvarsspel som störde Danmarks anfallsspel. Storstjärnan Mikkel Hansen gjorde en blek match och istället var det målvakten Niklas Landin som var Danmarks bästa spelare. Landin svarade för 20 räddningar och slutade på 45 % i räddningsprocent.

I Ungern så var högernian Zsolt Balogh ett ständigt hot och gjorde totalt 7 mål i matchen. Skulle Ungern besegra Island i avslutningsomgången så missar Danmark huvudrundan i årets turnering.

Kroatien – Serbien

Kroatien vände underläge med 10-8 i halvtid till seger med 24-21. Kroatien vinner grupp A med full pott. Matchens bästa spelare var målvakten i Kroatien Marin Sego som svarade för 16 räddningar på 36 skott (44 %).

Serbien kom aldrig upp i nivå i detta mästerskap och slutar sist i grupp A med 0 poäng.

Vitryssland – Montenegro

Vitryssland besegrade Montenegro med 36-27 och följer med Kroatien till huvudrundan i Wien. Matchen avgjordes tidigt i andra halvlek när Vitryssland gjorde 4 mål i rad. Mikita Vailupau blev matchens bästa målskytt med 7 mål.

Lettland – Tyskland

Tyskland såg ut att gå mot en klar seger mot Lettland när Tobias Reichmann gjorde ställningen till 25-19 med 15minuter kvar av matchen. Lettland gav dock aldrig upp men närmare än reduceringsmålet till 27-28 kom aldrig Lettland. Tyskland spelar vidare i huvudrundan.

Bästa målskytt blev Tysklands Julius Kühn. Kühn gjorde 8 mål på 9 skott.

Spanien –  Nederländerna

Spanien fortsätter att imponera i mästerskapet. 3 vinster på lika många matcher i gruppspelet efter seger mot Nederländerna med 36-25. Spanien lät samtliga spelare få speltid och visar att de regerande mästarna vill vinna även detta mästerskap. Kay Smits gjorde 8 mål i matchen, Smits gjorde totalt 22 mål i gruppspelet.