Nu har samtliga lag spelat  minst 1 match i årets mästerskap. Här kommer en kort sammanfattning av matcherna under lördagen.

Kroatien – Vitryssland

Kroatien tog en säker seger mot Vitryssland med 32-23 och toppar nu grupp A med maximala 4 poäng.

Lettland – Nederländerna

Nederländerna tog sin första seger i detta mästerskap när man besegrade Lettland med siffrorna 34-24. Segern grundlags i första halvlek när Nederländerna gick upp i en 16-10 ledning.

Ungern – Ryssland

Ungern vann mot Ryssland med 26-25. Matchen avgjordes först när Zsolt Balogh gjorde sitt 7e mål i matchen med 3 minuter kvar att spela.

Montenegro – Serbien

Montenegro vann Balkanderbyt mot Serbien med 22-21 efter ett stort drama. Detta var Montenegros första vinst någonsin i EM.

Spanien – Tyskland

Spanien vann en målrik tillställning mot Tyskland med 33-26. i halvtid var ställningen 19-15. Bästa målskytt blev Alex Dujshebaev med 7 gjorda mål.

Danmark – Island

Danmark förlorade överraskande sin öppningsmatch mot Island med 31-30. Storstjärnan Mikkel Hansen svarade för 9 av Danmarks mål.