Foto: Bildbyrån

Under torsdagen presenterades Sveriges bruttotrupp till EM 2020. Där kunde vi bland annat notera ett stort avbräck i Kim Anderssons frånvaro. Nu har federationen, EHF, publicerat alla bruttotrupper till EM 2020.

Nu är det inte mycket kvar innan det fantastiskt spännande Europamästerskapet drar igång. Sverige har hamnat i en grupp, som på sätt och vis ska vara överkomlig. Det svenska landslaget är sedan tidigare vana vid utmaningar och det välmeriterade Sverige kommer inte bara in i denna turnering för att ta sig vidare från gruppspelet, men även för att kamma hem hela tinget.

Torsdagen den 5 december presenterade Kristján Andrésson och hans kollegor bruttotruppen till EM. Där saknades en viss Kim Andersson, som har tackat nej av personliga familjeangelägenheter.

Och nu har alla bruttotrupper för respektive landslag presenterats av den europeiska handbollsfederationen. Varje enskilt landslag har skickat in sin trupp innehållandes maximalt 28 spelare. Dagen innan lagens premiärmatch behöver de välja ut 16 spelare ur sin uttagna trupp och detta görs under ett så kallat “technical meeting”. Totalt är det sedan tillåtet att byta ut totalt sex spelare; två i gruppspelet, två i huvudrundan och två under finalhelgen.

I Sveriges grupp finns Polen, Schweiz och Slovenien, vars trupper du finner nedan. Tidigare meddelade vi att Slovenien sparkade sin förbundskapten Veselin Vujovic och man har ännu inte annonserat ersättaren.

Polen

Bilden är tagen från men2020.ehf-euro.com

Slovenien

Bilden är tagen från men2020.ehf-euro.com

Schweiz

Bilden är tagen från men2020.ehf-euro.com

Mästerskapet startar den 9 januari.

Resterande trupper hittar du på: https://men2020.ehf-euro.com/newsdetail/official-squad-lists-released-for-mens-ehf-euro-2020/