Idag avgörs semifinalerna i det pågående Europamästerskapet i handboll för herrar. Vi tittar därför tillbaka på de viktiga mötena som spelades i den föregående upplagan av turneringen.

När herrarnas Europamästerskap i handboll senast gick av stapeln ägde det hela rum på svensk mark, då man delade arrangemanget med Norge och Österrike. Lagen som då tog sig hela vägen till semifinal var Spanien, Kroatien, Norge och Slovenien, som alla inledde turneringen med tre raka segrar i gruppspelet.

Under mellanrundan fortsatte flytet för Norge, som avancerade till semifinal med full pott efter att bland annat besegrat Sverige med 23-20. Spanien och Kroatien plockade även de poäng i alla matcher, där man man gick ur det interna mötet med en pinne vardera. Slovenien hade det dock tuffare, men lyckades trots en förlust i den sista omgången att ta sig vidare.

Semifinal 1: Norge-Kroatien

Det norska och det kroatiska laget var de två första att kliva ut i EM-slutspelet, där matchen fick tas till förlängning innan en segrare kunde krönas. I spelaren nedan kan du se höjdpunkterna från matchen som blev en rysare ända in i det sista.

Semifinal 2: Spanien-Slovenien

Spanien gick in i matchen som regerande mästare och var på förhand stora favoriter. Men Slovenien gav ändå laget en match! Detta var blott andra gången som laget tagit sig såhär långt i mästerskapet och man stod upp mycket väl mot ett formstarkt Spanien.