Europamästerskapets finalhelg är här och det står efter gårdagens semifinaler klart att det blir Spanien och Sverige som får göra upp om det femtonde guldet på herrsidan. Det kommer garanterat att bli en tuff kamp som rundar av turneringen i Ungern. Men hur såg det egentligen ut i den senaste finalen? Här får du en summering av finalmötet mellan Spanien och Kroatien från EM 2020.

Det blev som sagt Spanien och Kroatien som stod i den stora guldkampen. För Spanien var detta lagets sjätte europeiska final, då man dessutom var regerande mästare från segern 2018. Även Kroatien var väl bekanta med finalspel och denna match blev lagets tredje av dess slag.

Kroatien var laget som öppnade matchen starkast och höll i taktpinnen under den första halvleken. Bara sekunder innan paus lyckades dock Spanien vända poängen och sätta 12-11 innan domaren blåste av för vila.

När lagen återigen klev ut på planen fortsatte lagets flyt och man lyckades med fyra raka fullträffar ta greppet om matchen. Men Kroatien var inte blyga utan kunde komma ifatt och jämna ut siffrorna med drygt en och en halv minut kvar att spela. Spänningen på Tele2 Arena var enorm ända in i det sista och i spelaren nedan kan du se hur mötet slutade.