Sverige förlorade matchen mot Slovenien med 21-19.

Sverige kom till spel utan ordinarie högernian Albin Lagergren, en fotskada satte stopp för Sveriges ända högerhänta niometersspelare. Sverige valde även låta Mikael Appelgren få chansen som målvakt.

Den första halvleken spelades i ett lågt tempo där Slovenien fick matchen precis dit dom ville. Förbundskapten Vranjes hade läst sönder Sveriges anfallsspel och Sverige tilläts inte kontra på samma sätt som mot Schweiz. Slovenien ledde i halvlek med 10-9.

Första halvleks bästa spelare var Sloveniens målvakt Klemen Ferlin. Förutom många fina räddningar lyckades Klemen Ferlin även komma med i målprotokollet.

7 minuter in i 2a halvlek var matchen kvitterad sedan Kim Ekdahl du Rietz gjorde ställningen till 11-11.

Med 20 minuter kvar började Sverige få ett bättre flyt i andrafasen och kom till bättre avslutslägen men det var Slovenien som hela tiden låg något mål före i målprotokollet.

Med 10 minuter kvar och underläge med 19-18 valde Sverige att byta in Andreas Palicka. Palicka kom direkt in i matchen med en fantastisk räddning.

Med 4 minuter kvar av matchen och ställningen 20-19 drog Slovenien på sig en 2 minutersutvisning. Sverige kunde dock inte utnyttja detta tillfälle och med 1 minut och 32 sekunder kvar var Slovenien fortsatt i ledning med 20-19.

Avgörandet kom på straff med 20 sekunder kvar av matchen av Jure Dolenec. Dolenec blev matchens bästa målskytt med 7 mål.

Sveriges nästa match spelas på tisdag klockan 20.30 mot Polen.