Foton: Bildbyrån/Wikimedia

Handbolls-EM kommer att spelas i tre olika länder. Sverige är en av värdnationerna och det är även i Sverige som alla Sveriges matcher kommer att spelas samt semifinalerna och finalen. Norge och Österrike är övriga två nationer som tillsammans med Sverige ska anordna mästerskapet. Totalt kommer EM att spelas över sex olika städer i de tre länderna, tre i Sverige, två i Österrike och en i Norge. 

Nedan finner du information om de olika arenorna under EM.

Sverige

Sverige har tre städer och arenor som kommer vara spelplatser för mästerskapet. Det är Malmö Arena i Malmö, Scandinavium i Göteborg och Tele2 Arena i Stockholm. Det är även på Tele2 Arena som semifinalerna och finalen kommer att spelas.

Tele2 Arena/Stockholm

Tele2 Arena är den största arenan av de som kommer användas under mästerskapet. Till EM kommer arenan att rymma ca 30 000 åskådare och kommer vara värd för finalhelgen. Så semifinalerna, bronsmatchen och finalen kommer alla att spelas på Tele2 Arena.

Scandinavium/Göteborg

Scandinavium i Göteborg kommer vara värd för Grupp F under mästerskapet. Det är den gruppen som Sverige kommer att spela i. Scandinavium kommer under EM att rymma 12 000 åskådare.

Malmö Arena/Malmö

Malmö Arena som under EM kommer att rymma 12 600 åskådare kommer att vara värd för Grupp E under gruppspelet, samt en av två grupper  i huvudrundan. Det är gruppen med lag från grupp D, E och F som kommer spela sin huvudrunda i Malmö. Så går Sverige vidare från sin grupp så blir det spel i Malmö under huvudrundan.

Österrike

Österrike kommer ha två städer som ska vara värd för EM. Dessa är Graz och i huvudstaden Wien. Arenorna kommer vara värd för varsin grupp i gruppspelet samt att Wien kommer vara värd för en av två grupper i huvudrundan.

Wiener Stadthalle/Wien

Arenan som ligger i Wien kommer vara navet för mästerskapet i Österrike. Arenan som kommer rymma ca 10 000 åskådare kommer vara värd för grupp B där Österrike spelar. Samt för huvudrundan innehållandes lag från grupp A, B och C.

Stadthalle Graz/Graz

Stadthalle i Graz är den mindre av de två arenorna i Österrike. Arenan rymmer 6 000 personer och kommer att vara värd för grupp D under mästerskapet.

Norge

Trondheim kommer vara hemplatsen för mästerskapet i EM. Här kommer grupp C och D att spela sina matcher. Det är även i grupp D som Norge spelar. Trondheim kommer vara värd för 12 matcher under mästerskapet, Norge är det värdland där det kommer att spelas minst antal matcher.

Trondheim Spektrum/Trondheim

Trondheim Spektrum som arenan heter ligger i hjärtat av Trondheim och rymmer 8900 åskådare. Arenan är helt ny och stod klart 2019. Så detta blir det första mästerskapet som hålls i den nybyggda arenan.

Miguel Elmstedt Veiga