Foto: Marcus Lundborg/Handbolls-EM.se

Finalhelgen är igång på Tele2 arena och första semifinalen är nu färdigspelad. Det blev en dramatisk historia som fick avgöras efter inte bara en utan två förlängningar. Där var det tillslut Kroatien som var starkast och vann matchen mot Norge med 29-28. 

Det var en fartfylld semifinal som innehöll verkligen allt, precis som det ska vara när det drar ihop sig till medaljer. Matchen började i ett rasande tempo från båda hållen, Kroatien fick sedan Norge dit dem ville i första halvlek och kunde sätta hårdpress på det norska laget. Men Norge är som vi alla vet ett otroligt starkt handbollslag och kunde hålla jämna steg trots kroatiskt övertag. Sander Sagosen bar fram sitt Norge likt han gjort tidigare under mästerskapet, 4 mål och ett par assist stod han för under första halvlek. Men det var Kroatien som gick till pausvila med en 12-10 ledning.

Efter några slarviga minuter av Norge i inledningen av andra halvlek så kunde Kroatien dra ifrån ytterligare i matchen. Norge återhämtade sig dock snabbt och när det hade gått 10 minuter av andra halvlek så var Norge ikapp och ställningen var 15-15.

Lagen fortsatte att följas åt under matchen och med 10 minuter kvar av matchen så var siffrorna 20-20.

Det gick inte att skilja låten åt utan matchen slutade 23-23 och förlängning fick avgöra dramatiken.

I förlängningen fortsatte lagen att följas åt och med endast 3 sekunder kvar av 10-minuters förlängningen så kunde Kroatien kvittera genom en straff och dramat bara fortsatte. Ytterligare en 10-minuters förlängning var tvungen att spelas för att kunna särskilja lagen åt.

I den andra 10-minuters förlängningen svängde matchen fram och tillbaka som om spänningen inte redan var hög så innehöll den även tekniska fel, offensiva fouls och målvaktsräddningar. Men efter totalt 80 minuter av högklassig handboll med en otrolig dramatik kunde tillslut matchen avgöras genom att Kroatien sätter dit 29-28 med 5 sekunder kvar och vinner matchen.

Bäste målskytt i matchen blev: Sander Sagosen med 10 mål.

Semifinal två spelas även den nu under fredagskvällen mellan Spanien och Slovenien och det återstår att se vilket lag Kroatien kommer att få möta i finalen.