Foto: Öresundståg AB

Nu är det inte mycket kvar. Handbolls-EM är strax här och det är därmed dags att göra sig redo för avfärd. Turneringen spelas som bekant bland annat i Göteborg, Malmö och Stockholm, och tågkommunikationen är ett enkelt sätt att använda sig av för att ta sig runt mellan städerna och se matcherna.

Den 9 januari drar det efterlängtade mästerskapet igång. Därför är det nu läge att förbereda sig och sätta upp en plan för att kunna se matcherna på plats. Ett enkelt sätt att ta sig runt i landet är genom att åka tåg. Örestundståget i Skåne och Själland möjliggör en resa till Malmö Arena och Scandinavium i Göteborg. I dagarna har ett ”EM-brandat” tåg rullat på rälsen.

– Vi vill gärna hjälpa alla glada handbollssupportrar att ta sig till och från matcherna på absolut bästa sätt. Öresundstågen binder ihop Sydsverige och Danmark och fansen reser snabbt och enkelt till matcherna i Malmö och Göteborg. Vi kommer att förstärka de aktuella tågavgångarna så mycket det är möjligt. Vi gläds åt den hållbarhetssatsning som EM-arrangörerna gör och genom att foliera ett av våra tågsätt i det mönster som kännetecknar Handbolls-EM 2020 hoppas vi kunna bidra till att fler reser hållbart till matcherna, säger Maria Holmgren VD för Öresundståg AB till handbollslandslagets officiella hemsida.

– Vi på Skånetrafiken gillar handbollens satsning på hållbarhet och det faktum att de rekommenderar åskådarna att resa med tåg till matcherna visar att de menar allvar. Med Öresundstågen kommer du direkt till arenan i Malmö och behöver inte leta parkeringsplatser. Vi är dessutom glada att förbundet rekommenderar alla volontärer att resa kollektivt med oss, säger Pernilla Lyberg. Avdelningschef produkt och marknad på Skånetrafiken.

SJ är officiell resepartner – och hållbarhetspartner – till handbollen. De har offentliggjort ett officiellt tåg för handbolls-EM, som går från Stockholm till Göteborg. Man menar uttryckligen på att det är billigt och enkelt att åka med.
Biljetterna kan nämligen bokas på SJ:s hemsida.