Foto: Wikimedia

Kentin Mahé  dras med en  skada i knäet och tvingas  till en operation. Det låter han, via sin privata Instagram, meddela och menar på att operationen är nödvändig. Därmed missar fransmannen det kommande Europamästerskapet 2020.

28-årige Kentin Mahé har representerat en rad klubbar inom handbollen. Han har dessutom gjort det bra på olika destinationer och i dagsläget befinner han sig i Telekom Veszprém, där han är lagkamrat med svenske Andreas Nilsson. Tidigare i sitt liv har fransmannen spelat för Hammarbys ungdomslag, något som möjliggjordes till stor del för att hans mormor var svenska och bodde i Stockholm.

Han har kommit att bli en del av det franska landslaget, var han bland annat varit med och bidragit till VM-guld 2015 och 2017. Det har blivit drygt 100 landskamper och en bit över 300 mål i den blå landslagströjan.

Dock ser Frankrike nu ut att få klara sig utan Mahé. Det meddelar han via sin Instagram.

”Tråkigt nog har det kommit att bli oundvikligt efter konsultation med @handballveszprem och läkarna – jag kommer att behöva genomgå en operation för mitt vänstra knä i Paris kommande onsdagen.

Jag kommer att vara borta från spel i ungefär 4 månader MEN jag kan försäkra er om att jag kommer att göra allt för att komma tillbaka bättre och starkare.”, skriver Kentin Mahé på sin Instagram.

Frankrike kammade hem ett brons under EM 2018.

Gabriel Melke