Foto: Bildbyrån

Dagarna närmar sig och nu är det mindre än en vecka kvar till start. Sverige fortsätter att arbeta med intentionen att hitta sina verktyg till mästerskapet. Och förbundskaptenen vet vad som krävs för att nå fina resultat, i jämförelse med i fjol.
– Vi hade för många spelare med för mycket småskavanker. Dem måste vi få bort innan, säger Kristján Andrésson till Sportbladet.

I förrgår (läs onsdag) återsamlades landslagstruppen i Göteborg. Där och då startade den riktiga resan mot EM. Innan mästerskapet drar igång kommer det svenska handbollslandslaget att spela två matcher mot Egypten.

Och nu menar Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson att han vet vad som behövs för att nå framgång.

– Vi behöver hitta tillbaka till som vi hade det i Kroatien och då vi kunde träna bra mellan matcherna, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till Sportbladet.

Målet var att hamna på en bättre position än vad man gjorde vid VM förra året, och man var därför inte helt nöjda med resultatet, trots att man hamnade på en femteplats. Anledningen till att det inte gick så bra? Skador, bland annat.

– Tyvärr räckte det med en träning så hade vi två-tre skavanker, vilket gjorde att vi vid träning tre och fyra hade fem man som inte kunde fullfölja träningen. På matchfria dagar kunde vi inte hålla vettiga träningar när vi bara hade bara sju-åtta spelare, säger Andrésson.

– Det var det som var minst bra vid VM. Vi hade för många spelare med för mycket småskavanker. Dem måste vi få bort innan.

Andrésson säger vidare att sjukgymnasterna fått i uppdrag att ta större utrymme. De har haft fler och mer detaljerade dialoger med spelarna.

Gabriel Melke