Foto: Bildbyrån

William Hill banner

13 gånger har en svensk spelare blivit uttagen till All-star team i EM. Vi har sammanställt en listan över samtliga svenska spelare som blivit uttagna.

Tomas Svensson

Tillsammans med Mats Olsson bildade Svensson Sveriges målvaktspar i det första EM-slutspelet 1994. I finalen mot Ryssland var Svensson en vägg vilket gav en given plats i All-star team.

Erik Hajas

Den vindsnabba vänsterkanten avslutade sin landslagskarriär efter OS-silvret 1996. Kom med i All-star team 1994 där Sverige slog Ryssland i finalen med 34-21. Gjorde totalt 993 mål i det svenska landslaget.

Pierre Thorsson

Knorrexperten från Linköping gjorde 237 matcher för Sverige och kom med i All-star team 1994.

Magnus Andersson

Blev utsedd till mest värdefulla spelaren i EM 1994 och tilldelades även platsen som mittnia i All-Star team.

Peter Gentzel

Tillsammans med Ólafur Stefánsson, Manuel Štrlek och Ivano Balić de enda spelarna som har blivit uttagen i EM All-star team under tre mästerskap. Gentzel kom med i All-star team 1998, 2000 och 2002. Alla gångerna Peter Gentzel kom med i All-star team vann Sverige guld.

Jörgen Petersson

Uttagen i All-star team 1998 när Sverige vann guld efter seger mot Spanien i finalen. Gjorde debut i landslaget 1993 och avslutade sin landslagskarriär efter EM 2008. Totalt blev det 249 landskamper för Petersson.

Magnus Wislander

Uttagen i All-star team och utsedd till turneringens mest värdefulla spelare när Sverige vann guld i Globen 2002. Magnus Wislander är fortfarande den spelaren som har gjort flest landslagsmål i den blågula tröjan. Totalt blev det 1191 mål på 384 landskamper.

Stefan Lövgren

Lagkapten i det svenska guldlaget 2002 och uttagen i All-Star team. Har vunnit 4 EM-guld och avslutade sin landslagskarriär 2006. Lövgren är numera VD för Svenska Handbollslandslaget.

Kim Andersson

När EM spelades i Norge 2008 blev Kim uttagen i All-Star team. Gjorde 41 mål under turneringen där han fick platsen på högernio.

Johan Jakobsson

Högernian från Göteborg gjorde 32 mål i EM 2016 och blev uttagen i All-Star team. Sverige gjorde ett mediokert mästerskap där Jakobsson var en av få glädjeämnen.

Jesper Nielsen

Sverige tog så till final under EM 2018 och Nielsen blev uttagen i All-Star team. Gjorde 21 mål och var en viktig spelare i försvarsspelet. Under samma mästerskap blev Jim Gottfridsson utsedd till mest värdefulla spelare.

Kommer någon svensk spelare komma med i årets All-Star team?

William Hill banner