Kelvin Roberts och Alexander Lindén slog sig in i All Star-team under herrarnas U20-EM i Portugal. Ett fint kvitto för den svenska duon som hjälpte Sverige till en fjärdeplats.

Sverige lyckades aldrig ta sig hela vägen i U20-EM trots många bra insatser. Värdnationen Portugal stod i vägen i semifinalen och i bronsmatchen så blev Serbien för tunga. Men en fjärdeplats för de blågula herrarna är imponerande nog.

Många individuella spelare i Sverige gjorde bra ifrån sig under turneringen. Kasper Palmar, Felix Möller och Albert Månsson bland andra gjorde bra turneringar för svensk del.

Intill finaldagen så presenterades All Star-laget för turneringen, alltså de spelare som utmärkt sig mest på vardera position. Där fanns två andra svenskar med. Vänstersexan Kelvin Roberts från IK Sävehof och målvakten Alexander Lindén från HK Aranäs stod ut så pass mycket att de tilldelades en plats i turneringens lag. Kelvin Roberts var debutant i U20-sammanhang och lyckades slå sig in direkt på denna nivå. Han är lillebror till damlandslagets storstjärna Jamina Roberts.

Portugals bröder Martim- och Francisco Mota da Costa dominerade på niometerslinjen turneringen igenom och fick en varsin plats. Den sistnämnda stod ut i turneringen, inte minst då han är tre år yngre än de äldsta spelarna i turneringen. Mest värdefulla spelare i EM blev Serbiens Stefan Dodic.

All Star-laget U20-EM

Målvakt: 
Alexander Lindén (Sverige)

Högersexa:
Antionio Martinez (Spanien)

Mittsexa:
Javier Rodriguez (Spanien)

Vänstersexa:
Kelvin Roberts (Sverige)

Högernia:
Francisco Mota da Costa (Portugal)

Mittnia:
Thomas Arnoldsen (Danmark)

Vänsternia:
Martim Mota da Costa (Portugal)

Bästa försvarare:
Marko Tasic (Serbien)

MVP:
Stefan Dodic (Serbien)