Sveriges U20-landslag förlorade sin första match i U20-EM under tisdagen mot Serbien. Matchen slutade 27-32 till serbernas fördel och nu behövs en svensk seger mot Tyskland ikväll för att nå semifinal.

U20-herrarna fick med sig tre raka segrar och två poäng till Huvudrundan som inleddes igår. Detta efter imponerande segrar mot Kroatien, Frankrike och Montenegro. Men i Huvudrundan blev det tuffare från start där Serbien stod på andra sidan. Serberna har i sin tur imponerat i mästerskapet och tog taktpinnen direkt.

Serbien rivstartade och deras målvakt tog allt i början av matchen, där serberna fick en tidig flermålsledning. En ledning som man höll i hela matchen. Efter 60 spelade minuter så kunde Sveriges förbundskapten Dennis Sandberg och hans talangfulla lag konstatera att Sverige hade inkasserat sin första förlust i turneringen.

Matchen slutade 27-32 till Serbien som nu är klara för EM-semifinal. Ikväll väntar Tyskland i en ödesmatch för Sverige. Tyskland och Sverige har samma målskillnad i detta nu men Tyskland har gjort fler mål. Det innebär att Sverige behöver vinna matchen för att gå till semifinal i EM. Matchen startar 20:30 och sänds på Viaplay.