Gårdagens avslutande gruppspelsomgång blev en riktig rysare och det dröjde först till efter Sveriges match mot Norge innan det stod klart att laget faktiskt tagit sig till semifinal.

Inför mötet med Norge var matchen en måste-match för bägge lagen, som båda två suktade efter avancemang. Rent poängmässigt låg lagen stor del utav matchen relativt jämnt, men det svenska laget missade i sin tur en mängd vassa lägen på mål. Torbjörn Bergerud i det norska målet gjorde ett fantastiskt jobb och räddade det mesta ifrån svenskt håll. Vid halvtid stod det 12–11 till Norge och 37 minuter in i matchen kunde Sverige kvittera till 15-15. Det blev en rysare in i det sista, där Norge till slut kunde dra ifrån till slutresultatet 28–25. Tack vare en bättre målskillnad för det svenska laget stod det redan när klart att Norge trots segern missade semifinal, men Sveriges öde var ännu inte klart.

Det hela hängde på resultatet i matchen mellan Frankrike och Kroatien. Den matchen slutade med en vinst till Frankrike, vilket innebar att Sverige knep den andra semi-platsen då man besegrade Kroatien i det inbördes mötet. I semifinalen på fredag möter Sverige Danmark, samtidigt som Frankrike spelar mot Spanien. Vinnarna i dessa två matcher möts sedan i finalen som spelas på söndag, samtidigt som tvåorna gör upp om bronset samma dag.