Att man skulle gå vinnande ur gårdagskvällens möte med hemmanationen Kroatien var det inte många som trodde, men det var precis vad det svenska herrlandslaget gjorde när de tog hem matchen med 35-31. Det svenska laget gjorde överlägset sin bästa match i mästerskapet hittills och fick snabbt en ledning på fem mål, som man aldrig tappade. Trycket på läktarna ifrån hemmapubliken vad mycket stort, men trots detta kunde det svenska laget behålla lugnet och hålla fullt fokus på matchen. Vinsten gav inte bara två viktiga poäng, utan även segern i gruppen.

Efter att övriga matcher spelades igår så är det även klart att övriga lag som tar sig vidare och spelar i samma grupp som Sverige är Kroatien, Serbien, Vitryssland, Norge och Frankrike. Datum och tider för Sveriges möten med dessa lag hittar du under fliken Spelschema.

Maximal poäng inför mellanrundan
Att Serbien besegrade Island i gårdagens match gjorde inte saken sämre. Laget gick därmed också vidare till mellanrundan, vilket innebär att Sverige får med sig fyra poäng in i den nya tabellen. De fyra poängen placerar laget högst upp i tabellen före Frankrike som endast gjort ett mål mindre än det svenska laget. För att ta sig vidare till semifinal krävs det att man hamnar i topp-2, vilket man nu har ett stort försprång till.

Senast laget tog sig vidare med full pott i poäng var 2002 och då gick laget hela vägen till guld. Om detta kommer att återupprepa sig återstår att se.