I det inledande mötet med Frankrike under lördagen fick Sverige se sig besegrade med 17–23. Matchen spelades i ett relativt långsamt tempo och samtidigt kunde Vincent Gerard i det franska målet göra en mycket stark insats. Den första halvleken slutade 10–8 till Frankrike och den andra halvleken inleddes mycket liknande, där poängskillnaden inte var alltför stor mellan lagen. När det var 12 minuter kvar utav matchen stod det 15–14 och det såg ut som att det hela kunde gå hur som helst. Då kickade fransmännen i en ny växel och kunde sätta fem raka mål och därmed ta hem vinsten utav matchen.

Sverige ligger just nu fyra i tabellen på samma poäng som tabelltrean Norge. För att ha någon chans på semifinal behöver laget vinna sina två kommande matcher, samt att resultaten i övriga matcher blir till Sveriges fördel. Nästa möte sker redan ikväll och då möter man Vitryssland. Laget har man mött vid fem tidigare tillfällen, som alla har resulterat i svenska segrar. Matchen startar 20:30 och går att se i TV3.