Sverige får tillbaka tre stjärnspelare i Felix Claar, Hampus Wanne och Niclas Ekberg till kvällens EM-final. Trion är en del av den 19-manna trupp som Glenn Solberg tagit ut till kvällens match. Endast 16 spelare kommer att finnas med i den slutgiltiga matchtruppen.

Det börjar närma sig Europamästerskapets sista match där Europas bästa landslag ska koras. Sverige mot Spanien, ikväll 18:00. När en stor andel av det svenska folket kommer att bänka sig framför tv-apparaterna så kommer man att få se en återvändande stjärntrio.

Handbollslandslaget meddelar under söndagen att Niclas Ekberg, Felix Claar och Hampus Wanne är en del av den svenska truppen. Det innebär att de nu har visat upp negativa covid-test. Landslaget väljer dock att behålla tre spelare på vardera position som spelarna tillhör till matchtruppen.

På plats i Budapest så finns 22 svenska spelare på plats, tillgängliga för spel. Endast 19 av dessa finns med i matchtruppen som landslaget presenterade vid klockan 12. En timme innan avkast i EM-finalen så ska denna trupp bantas ned ytterligare till 16 spelare som i slutändan ska vara en del av den slutgiltiga matchtruppen.

Felix Möller, Hampus Olsson och Fabian Norsten kommer inte att spela EM-finalen och var de tre spelare som man bantade ned med, från 22 spelare till 19. Lukas Sandell och Eric Johansson sitter fortfarande i karantän och missar också finalen.

Sveriges trupp till EM-finalen

Målvakter:
1. Peter Johannesson, TBV Lemgo
12. Andreas Palicka, Redbergslids IK
30. Tobias Thulin, TVB Stuttgart

Vänstersexor:
4. Emil Mellegård, HSG Wetzlar
15. Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt
22. Lucas Pellas, Montpellier

Mittsexor:
5. Max Darj, Bergischer HC
18. Fredric Pettersson, Fenix Toulouse
32. Oscar Bergendahl, GOG

Högersexor:
10. Nicklas Ekberg, THW Kiel
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg
62. Valter Chrintz, Füchse Berlin

Vänsternior:
2. Jonathan Carlsbogård, TBV Lemgo
49. Karl Wallinius, Montpellier HB

Mittnior:
19. Felix Claar, Ålborg
24. Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt
28. Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Högernior:
23. Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen
26. Linus Persson, Nantes