MATCH: Sverige – Slovenien

 SPELTIPS: Sverige -2.5 mål

 SPELSTOPP: 18:15 12/1

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds:

2,07
888 Sport logga

Vilken häftig start det blev när Sverige besegrade Schweiz i sin premiärmatch i EM. Nu väntar dock ett Slovenien med en Göteborgare som förbundskapten.

Sverige fick en flygande start på detta mästerskap när man under fredagskvällen besegrade Schweiz i ett fullsatt Scandinavium, nu väntar Slovenien som i första matchen vann mot Polen.

Sveriges match mot Schweiz spelades i ett högt tempo där segern grundlags efter en mäktig svensk första halvlek. I denna match kommer Sloveniens förbundskapten Ljubomir Vranjes att försöka dra ner på tempot och på så sätt störa Sveriges spel. Ljubomir Vranjes som var en av de svenska hjältarna senaste gången EM spelades i Sverige blev förbundskapten för Slovenien i mitten av december. Under den korta tiden som förbundskapten för Slovenien har Vranjes jobbat mycket med noggrannheten i speluppbyggnaden för Slovenien. Mot Polen var det två lag som verkligen tog det säkra alternativet hela tiden. Om Slovenien ska kunna vinna mot Sverige så krävs det att man lyckas bryta ner Sveriges mycket samspelta försvar.

Jag tror att Sverige kommer att fortsätta på det sättet man spelade mot Schweiz. Möjligtvis kommer vi få se Mikael Appelgren starta som svensk målvakt, annars blir det med all säkerhet samma spelare.

Jag tror att det kommer att bli en jämn första halvlek men där Sverige i mitten av andra halvlek kommer att dra ifrån och vinna matchen med 4-5 mål och väljer därför att spela på:

888 annons

Speltips: Sverige vinner -2,5 mål

Jag väljer att spela på Sverige vinner med minst 3 mål. Här är några orsaker till detta:

  • Kim Ekdahl Du Rietz visade storform mot Schweiz

  • Sverige kommer att försöka kontra mot Slovenien

  • Sveriges målvakt Andreas Palicka hade mäktiga 47% i räddningsprocent mot Schweiz

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Handbolls-EM.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.