Sveriges försvarsklippa Max Darj missar mötet med Ryssland ikväll. Sverige har fortfarande inte fått tillbaka Darjs covid-test för att få svar på om han är positiv eller negativ.

Max Darj var inför EM en förväntad försvarsgeneral för Sverige. Mittsexan har dock inte spelat sedan premiären mot Bosnien & Hercegovina, då han testade positivt för Covid-19 och har sedan dess befunnit sig på karantänhotellet i Bratislava.

Det har dock funnits gott hopp om att Darj ska ansluta till huvudrundan. Han behöver visa upp två negativa covid-test efter fem dagars karantän för att kunna bli spelklar. Dagarna på hotellet har gjorts, och Darj har kunnat bli spelklar till kvällens match mot Ryssland. Men nu meddelar Handbollslandslaget att försvarsgeneralen inte kommer till spel i kvällens match.

Vi har, av anledningar som vi inte vet, fortfarande inte fått något officiellt svar på testerna som Max Darj har gjort, men han kommer inte spela dagens match. Han är fortfarande kvar på karantänhotellet”, meddelar landslagets presschef Daniel Vandor i ett pressmeddelande.

Svaren som landslaget inte har fått gäller både från tisdagen och onsdagens test. Europeiska Handbollförbundet har inför och under mästerskapet stått fast vid att det ska komma svar på alla tester under samma dag som de görs. Landslagschefen Hanna Fogelström säger till Sportbladet att Sverige nu har fått svar på Darjs test från i tisdags. Vad testet visade vill inte Fogelström avslöja, för det har ändå ingen påverkan på Darjs medverkan mot Ryssland eller ej, då han alltså måste visa upp TVÅ negativa test. Sverige har endast fått tillbaka svaret på ett av två tagna test från Darjs sida, men med två dagars försening.

Sverige ställs mot Ryssland med matchstart 15:30. Matchen sänds på TV6 och Viaplay.