Glenn Solberg tvingas till en förändring i landslagstruppen till landskamperna mot Polen i veckan. Mittsexan Oscar Bergendahl tvingas lämna återbud och Jesper Nielsen går in i hans ställe.

Under gårdagen samlades herrlandslaget för att förbereda sig inför dubbla landskamper mot Polen i Malmö samt Kristianstad. För ett par veckor sedan släppte Glenn Solberg truppen, där han tog ut 21 spelare, inkluderat fyra unga talanger som ska träna med landslaget.

Men i förra veckan kom två återbud, där Max Darj och Linus Persson inte kommer till samlingen. Och nu, dagen efter samlingen så kommer beskedet att Oscar Bergendahl lämnar landslagssamlingen av personliga skäl, meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

Mittsexan, till vardags i danska GOG, kommer alltså inte till spel mot Polen på torsdag och lördag. Med Max Darj som lämnat återbud och med Fredric Pettersson redan i truppen så får nu Jesper Nielsen chansen att återvända till landslaget. Nielsen, som gjort över 100 landskamper för Sverige, har inte varit med sedan januari 2020 i landslaget och blir alltså en ny bekantskap in i Glenn Solberg lagbygge.

– Jesper är en duktig och rutinerad tvåvägsspelare som har kämpat för och visat att han vill tillbaka landslaget. Nu har han varit skadefri en längre period, har presterat i både Champions League och den danska ligan och behövde ingen betänketid för att säga ja, säger förbundskaptenen till Handbollslandslagets hemsida.

Huvudpersonen själv är också glad att få vara tillbaka i landslagsmiljön igen efter drygt två års frånvaro. Till landslagets hemsida förklarar Jesper Nielsen spänningen kring att träffa några nya landslagskamrater.

– Jag känner alltid en stolthet och ära över att spela i landslaget och det ska bli oerhört kul att dra på sig den svenska landslagströjan igen. Det är ny förbundskapten och en hel del nya spelare sedan jag var med senast och tillsammans har de gjort det riktigt bra. Jag ser fram emot veckans landskamper mot Polen och ska göra vad jag kan för att visa att jag vill vara med och spela EM i vinter, säger han.

Sveriges matcher mot Polen

Torsdag 4 november
19:05 Sverige – Polen, Malmö Arena (SVT 2/SVT Play)

Lördag 6 november
16:00 Sverige – Polen, Kristianstad Arena (SVT Play)