Karl Wallinius är uttagen i herrlandslaget för första gången. Vänsternian står som ersättare till Max Darj och Linus Persson till matcherna mot Polen i november.

För drygt ett par veckor sedan tog Glenn Solberg ut truppen till landskamperna mot Polen för herrlandslaget. Sverige kommer att möta Polen hemma på svensk mark i Malmö den 4 november samt Kristianstad den 6 november i dubbla träningslandskamper.

Nu har förbundskapten Solberg fått förändra i truppen. Mittsexan Max Darj och högernian Linus Persson lämnar återbud till landslagssamlingen på grund av skada. Därför väljer nu Glenn Solberg att kalla in en ersättare i vänsternian Karl Wallinius. Den nästan två meter långa skytten spelar till vardags i franska Montpellier och får nu göra landslagsdebut.

– Det är inte bara med sitt skott han har imponerat, utan även i anfallsspelet i stort. Dessutom är han en tvåvägsspelare som kan spela både tvåa och trea i försvaret, så det känns bra att ge honom den här chansen, säger Glenn Solberg till Handbollslandslagets hemsida.

Trots de två skadorna så väljer det svenska ledarteamet att endast kalla in en spelare, då man anser sig ha god täckning på positionerna men också på grund av de fyra extraspelare som finns med på träningarna. Karl Wallinius har gjort 30 mål på sju matcher i den franska ligan vilket gör honom målbäst i sitt Montpellier. Han har också hunnit med tolv mål på fem matcher i Champions League.