Sveriges herrlandslag i handboll inleder Huvudrundan i handbolls-EM 2024 i Tyskland mot Slovenien i Grupp 2. Se viktig information inför mötet nedan där Sverige nu flyttar spelort till Hamburg.

Sverige tog sig med nöd och näppe till huvudrundan (mellanrundan) med två poäng efter segern mot Nederländerna (29-28) i måndags. Nu väntar gruppettan från Grupp D, Slovenien, i första matchen av nästa runda. Sverige är favoriter till mötet men slovenerna har imponerat hittills, inte minst i och med sin avslutande seger mot Norge i sista matchen. Detta blir en spännande drabbning och en viktig sådan. Sverige får en tuff start på Huvudrundan med möten mot Slovenien och Danmark i de två första matcherna, därför kan just två poäng ikväll bli extra viktigt.

Det är nog rättvist att påstå att Sverige har bättre målvaktsebesättning än Slovenien, något som kan bli avgörande. Slovenien har dock många mycket skickliga spelare och har ett intressant landslag, trots att man saknar stjärnorna Domen Makuc och Blaz Janc.

Var sänds matchen?

Matchen spelas onsdagen den 17 januari 2024. TV6 och Viaplay sänder drabbningen med avkast 20:30 i Hamburg. Sändningen startar 19:30 där Suzanne Sjögren leder sändningen tillsammans med sina experter och kollegor. Det går även att streama matchen via Bet365 om du registrerar dig hos spelbolaget och fullföljer villkoren.

ODDS

Kristianstad - Hammarby

Fler EM-odds.

Förbundskaptener

Sveriges förbundskapten heter Glenn Solberg som med ett EM-guld och ett VM-silver har imponerat sedan han tog över landslaget efter EM 2020.
Sloveniens förbundskapten heter Uros Zorman som själv är gammal storspelare för Slovenien med ett EM-silver från 2004 på kontot. Han var assistent åt svensken Ljubomir Vranjes mellan 2019-2021 innan han själv tog huvudansvaret.

Trupperna

Sveriges trupp till handbolls-EM 2024.

Sloveniens trupp till handbolls-EM 2024.

Nyckelspelare

Sverige
Andreas Palicka
Jim Gottfridsson
Hampus Wanne
Eric Johansson
Felix Claar

Slovenien
Dean Bombac
Blaz Bagotinsek
Gasper Marguc
Aleks Vlah
Borut Mackovsek

Resultat i EM 2024

Sverige

Gruppspel

Sverige-Bosnien
29-20

Sverige-Georgien
42-26

Sverige-Nederländerna
29-28

Slovenien

Gruppspel

Slovenien-Färöarna
32-29

Slovenien-Polen
32-25

Slovenien-Norge
28-27


Kristianstad - Hammarby