Viaplay sänder handbolls-EM 2024 för herrar i Tyskland den 10 januari till den 28 januari. Nu har Viaplay Group släppt truppen till mästerskapet där Suzanne Sjögren leder sändningarna.

Viaplay Group kommer nyligen från ett lyckat handbolls-VM för damlandslag i Sverige, Norge och Danmark. Men i januari väntar handbolls-EM 2024 för herrlandslag där Sverige går in som regerande mästare för att försvara titeln. I Tyskland och Mannheim, där Sverige inleder gruppspelet, kommer Sverige spela sina matcher. Men hemma från studion i Stockholm kommer Suzanne Sjögren att leda studio-sändningarna i samband med de svenska matcherna och hon har då Martin Frändesjö och Johanna Ahlm vid sin sida.

Bland experterna ovan har även de tidigare förbundskaptenerna Kristjan Andrésson och Ola Lindgren anslutit till Viaplay-truppen efter att man inte varit aktiva under handbolls-EM 2023 för damer (även om Andrésson var expert till ett par matcher). Duon kan finnas på plats i Mannheim (sedan också Hamburg i Huvudrundan) i stunder men också i övriga Tyskland och kommer kunna alternera som expertkommentatorer där även den folkkära Claes Hellgren naturligtvis tar plats som expertkommentator.

Bland kommentatorerna på plats är Anders Bjuhr huvudkommentator till de svenska matcherna medan Robert Tennisberg, Albin Falk Hansson och Tobias Dahlberg också kommer att kommentera ett flertal EM-matcher var. På plats som reporter i en typ av ministudio finns Claes Andersson för intervjuer och för att lyssna på expertanalyser från några av Viaplays experter på plats.

Viaplay sänder alla EM-matcher i januari och de svenska matcherna plus några matcher till sänds i TV6 och ytterligare matcher sänds i TV10 eller i VSport Extra. Till alla matcher i handbolls-EM har inte svenska Viaplay några kommentatorer men man kan ändå streama matcherna via streamingtjänsten och lyssna på danska, norska eller engelska kommentatorer.

Viaplays trupp till EM 2024 (handboll)

Programledare:
Suzanne Sjögren

Experter:
Martin Frändesjö
Johanna Ahlm
Claes Hellgren
Kristján Andrésson
Ola Lindgren

Reporter:
Claes Andersson

Kommentatorer:
Anders Bjuhr
Robert Tennisberg
Albin Falk Hansson
Tobias Dahlberg


Kristianstad - Hammarby