Anna Vyakhireva blev nyligen utsedd till OS mest värdefulla spelare och den bästa högernian i turneringen. Efter finalförlusten förklarar dock den ryska stjärnan att hon avser att ta en paus från handbollen.

När Ryssland skulle spela EM i vintras så fanns inte den stora stjärnan Anna Vyakhireva med. 26-åringen hade dragits med skador och hade inte möjligheten att spela EM då, för ett då favorittippat Ryssland.

Men till OS i Tokyo fanns högernian med. Och vilken turnering hon gjorde. Efter att ha burit sitt ryska lag till OS-final, så tog det stopp mot Frankrike där. Men Vyakhireva själv belönades inte bara med en silvermedalj utan också med pris som turneringens mest värdefulla spelare för sitt land samt den bästa spelaren på sin position (högernio).

Finalförlusten mot Frankrike tog dock hårt på Vyakhireva. Kort därefter meddelade den ryska stjärnan att hon tar en paus från handbollen, på obestämd tid.

– Just nu är jag trött på handboll. Jag gav det sista jag hade idag, även om jag inte trodde att jag hade mer att ge. Jag ska ta en lång paus och se om jag saknar det igen, jag kommer aldrig att säga aldrig men jag behöver en paus, säger hon till norska NRK.

Anna Vyakhireva hoppas att det ryska landslaget och klubblaget Rostov-Don kommer att stötta henne i beslutet om att ta en timeout. I det ryska klubblaget är hon lagkamrat med Sveriges försvarsstjärna Anna Lagerquist. Tränare för den ryska storklubben är Per Johansson, som hördes som expertkommentator under OS, som nu kan få bli utan sin största stjärna när säsongen startar igen.