Foto: Bildbyrån

Sverige kommer förbereda sig inför VM i Egypten genom att spela EM-kval. 6 januari ställs Sverige mot Montenegro i Podgorica och den 9 januari möts man igen på svensk mark, i Eskilstuna.

EM-kvalet till EM i Slovakien och Ungern 2022 startade i höstas. Redan i november spelade Sveriges herrlandslag de två inledande matcherna i kvalspelet, där man tog segrar mot Rumänien och Kosovo.

Nu väntar nya möten i EM-kvalet, där det kvarvarande motstånden Montenegro återstår. Sverige kommer att möta Montenegro två gånger på fyra dagar. EM-kvalmatcherna blir som genrep för Sverige inför det stora världsmästerskapet i Egypten som kastas igång 13 januari.

Imorgon (onsdag) spelar Sverige borta mot Montenegro i den montenegrinska huvudstaden Podgorica, med matchstart 18:00. Matchen går att se på TV10 och på Viaplay.

Den andra matchen mot Montenegro under EM-kvallägret spelas 9 januari i Eskilstuna. En match som blir det riktiga genrepet för Sverige inför VM. Den matchen startar 16:00 och sänds på SVT1.

Redan den 2 januari samlades det svenska landslaget i Eskilstuna för förberedelseläger inför VM, men också till EM-kvalet. 12 januari bär det av mot Egypten och VM.

Sveriges EM-kvalmatcher:

6 januari: Montenegro – Sverige, 18:00 (TV10, Viaplay)

9 januari: Svertige – Montenegro, 16:00 (SVT1/SVT Play)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här