Högernian Lukas Sandell har testat positivt för Covid-19. Det innebär att Sandell nu missar semifinalen mot Frankrike och medaljmatchen på söndag.

Covid-mardrömmen fortsätter för det svenska EM-laget. Under torsdagseftermiddagen kom beskedet från Handbollslandslaget att Lukas Sandell missar resten av EM. Högernian tvingas in i karantän på grund av ett positivt Covid-test. Landslaget ankom till Budapest under gårdagen och testade sig igår och idag.

Nu har alltså Lukas Sandell fått ett tråkigt besked. Sandell ansluter till skaran av covid-smittade svenska spelare, där Felix Claar och Andreas Palicka redan finns. Daniel Pettersson, Max Darj och Niclas Ekberg har fått lämna karantänen under mästerskapets gång. Landslaget menar dock att Felix Claar och Andreas Palicka INTE är borträknade från spel i resten av turneringen.

Persson ersätter

Istället för Lukas Sandell så kommer nu Linus Persson att komma in. Högernian Persson var med under VM 2021 men tvingades då se semifinalen och finalen från läktaren på grund av hjärnskakning. Då var det Lukas Sandell som ersatte Persson, men nu blir det alltså ombytta roller. Linus Persson spelar till vardags i franska Nantes.