Sveriges damlandslag har tagit sig en bra bit mot EM 2022. Efter seger mot Turkiet med 31-23 så har Sverige nu två raka segrar i EM-kvalet.

Under söndagseftermiddagen kastade Sverige igång den andra av två EM-kvalmatcher under denna landslagssamling i oktober. Sverige vann mot Island i Eskilstuna i torsdags och följde upp den segern med en seger på bortaplan mot Turkiet idag.

Landslaget var stora favoriter inför matchen men man stötte på ett inspirerat Turkiet. Även om Sverige hade full kontroll på matchen under 60 minuter så fanns det mer att önska av det svenska anfallsspelet framför allt. Sverige hade flera chanser till att vinna med fler bollar än vad slutresultatet visade.

Men som tidigare sagt, Turkiet spelade inspirerat framför sin hemmapublik och skakade om Sverige ett par gånger. Men den svenska individuella skickligheten blev avgörande till slut. Efter 12-15 i paus till svensk favör, så slutade matchen till slut 31-23.

Sverige har nu två raka segrar i EM-kvalet. Nästa landslagssamling för Sverige blir dubbla genrep mot Montenegro i slutet av november innan det bär av mot Spanien för VM i början av december. Nästa EM-kvalsamling för Sverige är i mars nästa år, då man spelar dubbla matcher mot Serbien.