Det svenska damlandslaget besegrade Island med 30-17 inför drygt 2100 åskådare i Eskilstuna. Ett spelglatt Sverige fick därmed en bra start på EM-kvalet.

Under torsdagskvällen spelade Sverige sin första av sex matcher i EM-kvalet till EM 2022. Damlandslaget ställdes mot Island i ett kokande Stiga Sports Arena i Eskilstuna där det var publik på läktarna för första gången på drygt två år för Sverige.

Det svenska landslaget tog ledningen tidigt med många bollar och det dröjde länge innan Island kunde göra sitt första mål i matchen. Jamina Roberts högg på det mesta och dominerade ute på planen tillsammans med sina svenska lagkamrater vilket gjorde att Sverige kunde ha en bekväm resa i den första halvleken som slutade 14-5 till svensk fördel.

I den andra halvleken så började Sverige lite knackigt och Island kunde göra ett par enkla mål. Men sedan höjde sig Sverige igen för att kunna bjuda publiken på lite underhållning.

Med tio minuter kvar av matchen så ledde hemmalaget med 25-14 och hade alltså utökat sin ledning till elva bollar. Sedan utökade Sverige ledningen med flera bollar och vann till slut komfortabelt med 30-17.

Ett glädjeämne i det svenska laget var att samtliga spelare fick speltid, däribland debutanterna Clara Lerby och Daniela de Jong. Nästa match för Sverige i EM-kvalet är söndagen den 10 oktober mot Turkiet dit landslaget reser redan imorgon.