Max Darj var tillbaka efter att ha haft Corona, men ett tråkigt besked var att Isak Persson är helt borta från EM på grund av spricka i båtbenet. Det var en jämn och spännande match, men Sverige vinner till slut med 25-21, men det satt långt inne.

Det blir en bra start för svenskarna. De tar ledningen tidigt och håller sedan en 2-målsledning i princip hela 1:a halvlek. Från ca 11:e spelminuten så har Sverige en period på mer än 9 minuter då laget inte gör något mål. Det krävdes en straff och Hampus Wanne för att bryta detta. Det är tungt framåt, men väldigt bra bakåt då tyskarna inte heller gör så många mål.

Tyskland hänger med bra resultatmässigt i matchen, men det har de gjort i de flesta. Sverige går till halvtidsvila med ledning 12-10.

Tyskarna ger sig inte så lätt

I 2:a halvlek är det istället Tyskland som är laget som får en bra start.  Kvitteringen kommer ganska snabbt i 2:a. Det är några tillfällen där tyskarna har chansen att ta ledning, men med en blandning av tur och skicklighet så behåller Sverige ledningen.

Det är oerhört jämnt hela matchen fram till 53:e minuten då Sverige kopplar ett lite grepp och utökar ledningen. Denna ledning håller Sverige till matchens slut och vinner 25-21

– Jag tyckte vi spelade fantastiskt framåt och lite sisådär framåt. Men i det stora hela en bra match berättar Albin Lagergren efter matchen.

– Vi spela försvarsspel av hög klass, kul att se den inställningen och kampen. Magiskt att se, säger förbundskapten Glenn Solberg på pressträff.

Nu väntar Norge i den sista matchen och kommer att vara direkt avgörande för om Sverige tar sig till semifinal eller ej. Det är en match som Carlsbogård ser fram emot.

– Det ska bli en jäkligt rolig match, det är bara att åka hem och ladda upp, säger Jonathan Carlsbogård.

 

 

 


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo