Tyskland fick en smakstart på hemma-EM 2024. Inför rekordpublik vann Tyskland mot Schweiz med 27-14 i premiärmatchen, detta efter målvakten Andreas Wolffs storspel.

Tyskland gick in till en premiär inför fullsatta läktare i Düsseldorf under onsdagen när upphaussade Schweiz stod för en häftig EM-premiär för båda ländernas del när världsrekordet för antal åskådare i en handbollsmatch slogs med 53 586 personer i publiken. Tyskarna var ganska stora favoriter i matchen men Schweiz, med några toppspelare i laget, hade ändå lite förväntningar på sig in till turneringsstarten.

Hemmanationen tog dock tag i taktpinnen tidigt i första halvlek och fick ett tidigt övertag på Schweiz, inte minst efter att den tyska jätten Andreas Wolff räddade det mesta i schweizisk chansväg. Den tyska målvaktens storspel gav Tyskland chansen att göra några mål inför hemmapubliken för att säkra en ledning efter första halvlek till 13-8 efter en ganska tillknäppt halvlek rent målmässigt mellan två defensivt bra lag med bra målvakter.

I andra halvlek skulle Andreas Wolff inte direkt vara sämre. Efter 20 spelade minuter hade Wolff bara släppt in två (!) mål för Tyskland, detta medan Juri Knorr samt Köster och gänget hittat mål framåt. Det blev sedan en komfortabel hemmapremiär för tyskarna. I andra halvlek körde Tyskland över Schweiz inför rekordpubliken och matchen slutade 27-14 till tyskarna.

I Grupp A har nu Tyskland och Frankrike en varsin premiärseger för att kickstarta ett förhoppningsvis långt mästerskap för de båda länderna. För svensk del börjar handbolls-EM imorgon (torsdag 11 januari) då man inleder turneringen mot Bosnien & Hercegovina i Mannheim med start 20:30. Sveriges premiär sänds på TV6 och Viaplay.

Tyskland – Schweiz, 27-14 (13-8, 14-6)


Kristianstad - Hammarby