Tyskland har haft en fin start på handbolls-EM ute på planen. Utanför har tyskarna drabbats av desto fler oroligheter i form av ett dussintal positiva covid-test på vägen. Nu har Tyskland skickat in en ansökan till EHF om att ställa in kvällens match mot Spanien.

Många länder har positiva covid-fall i sina EM-läger trots att flertalet inte visar upp några symptom. Sverige har haft fyra positiva fall under turneringens gång i Max Darj, Daniel Pettersson, Niclas Ekberg och Björn Sätherström. Ingen av dessa finns tillgängliga för matchen mot Ryssland, och förmodligen inte för framtiden av turneringen även om Sverige har gott hopp om Max Darj, som smittades först.

I Tyskland och Kroatien så har läget varit värre. I Kroatiens läger så har man haft 12 smittade spelare sedan den 14 januari, och därmed tvingats till många förändringar i truppen. Detsamma gäller Tyskland, som även de har ett dussintal spelare på coronahotellet, med positiva test.

Tyskland har nu skickat en formell ansökan till Europeiska Handbollförbundet om att flytta fram torsdagens match mot Spanien. Tyskland har kallat in tre nya spelare till truppen, men på grund av det låga spelarantalet och med förhoppningen om att få några nya spelare satta ur karantän, så önskar tyskarna få matchen flyttad. Detta meddelar Tyska Handbollförbundet på sin hemsida. Tyskland mot Spanien är planerad till att spelas 18:00 under torsdagen.

Man skriver även att man tagit beslutet att inte dra sig ur Europamästerskapet i Slovakien och Ungern. Utan man har för avsikt att fullfölja hela turneringen.

– Det Tyska Handbollförbundet förde intensiva diskussioner med alla spelare, tränarteamet och andra delegationsmedlemmar i det tyska handbollslandslaget, samt representanterna för ligan och det europeiska EHF-förbundet. Alla inblandade har tillsammans bestämt att vi alla kan ansvara för att stanna kvar i turneringen, skriver förbundet på sin hemsida.