Danmark är mästare i träningsturneringen EHF Euro Cup. Världsmästarna stod starka mot Sverige i turneringsavslutningen och vann med 37-31 i Herning vilket bärgade titeln i turneringen.

Under lördagseftermiddagen spelade Danmark och Sverige om titeln i EHF Euro Cup inför ett fullsatt Jyske Bank Boxen i danska Herning. Sverige har hittills gått obesegrade i turneringen och behövde en poäng eller förlust med max ett mål för att knipa EHF Euro Cup-titeln. För Danmarks del var det seger med två mål eller mer som gällde för att vinna fyrnationsturneringen.

Danskarna tog tag i matchen direkt och var ruggigt starka inledningsvis i matchen. Simon Pytlick och Mathias Gidsel bar sitt lag på axlarna samtidigt som målvakten Emil Nielsen var bra i det danska målet. Sverige hade svårt att få bett i sitt försvarsspel och ett kreativt danskt lag dominerade första halvlek och vann densamma med 23-17.

Med sex bollars underläge inför andra halvleken så behövde Sverige göra något för att sätta press på världsmästarna. Sverige gjorde också något, det får man säga. Under de första tio minuterna plockade Sverige in fyra bollar och låg bara under med 26-24 efter en bra period. Tobias Thulin kom framför allt in i andra halvlek och stod stundtals för ett magnifikt målvaktsspel för att låta Blågult komma in i matchen.

Den danska maskinen var inte nöjda med att låta Sverige komma in i matchen och vägrade släppa Sverige in till en kvittering. Istället började danskarna rycka ifrån igen och imponerade under en period med dryga kvarten kvar. Danmark fortsatte hålla i sin ledning och utökade densamma gång på gång och slutligen orkade inte Sverige.

Danmark vann den allra sista matchen i EHF Euro Cup med 37-31 och står därmed som segrare i hela turneringen. Sverige slutar tvåa i turneringen med samma poäng som Danmark men med sämre inbördes målskillnad där Danmark vann med fler bollar under lördagen än vad Sverige gjorde senast länderna möttes.

Danmark – Sverige, 37-31 (23-17)

Danmark: Mathias Gidsel 8, Simon Pytlick 7, Rasmus Lauge 6, Emil Jakobsen 6, Lukas Jørgensen 3, Hans Mensing 2, Emil Madsen 2, Alexander Lynggaard, Niclas Kirkeløkke.
Sverige: Jonathan Carlsbogård 7, Felix Claar 6, Daniel Pettersson 4,  Albin Lagergren 4, Lukas Sandell 3, Max Darj 2, Jim Gottfridsson 2, Hampus Wanne 2, Felix Möller.


Österrike - Färöarna