Foto: Bildbyrån

Tomas Axnér börjar nu få klart med sin ledarstab i damlandslaget, senaste tillskottet är Thomas Forsberg som tar plats som målvaktstränare.

Thomas Forsberg har en gedigen spelarkarriär bakom sig. Den 195 cm långa målvakten som slog igenom rejält när han vaktade kassen i Hammarby IF mål under säsongen 2004/2005. Efter ett proffsäventyr i Danmark där Forsberg spelade för Bjerringbro-Silkeborg och Viborg HK vände Forsberg hem till Elitserien igen och spel i IK Sävehof. Mellan säsongerna 2008-2013 vann Forsberg tre SM-guld med Sävehof innan han avrunda karriären i Ricoh HK. Thomas Forsberg har även två stycken A-landskamper på sin meritlista.

När spelarkarriären var slut så har Forsberg ingått i ledarstaben i Ricoh samt hjälpt Skuru i SHE.

Så här beskriver Thomas Forsberg känslan över att bli ny målvaktstränare i i damlandslaget till handbollslandslaget.

– Jättekul att få frågan, den kunde gått till många andra då det finns så många med bra kompetens inom Sveriges gränser. Jag har haft bra samtal med Tomas och alltid tyckt att han gjort ett bra jobb i de lag han lett och att de spelar en spännande handboll. Johanna har alltid visat goda ledaregenskaper och själv spelat på en hög nivå, så det ska bli spännande att lyssna på deras erfarenheter och arbeta tillsammans med dem.

– Det finns många spännande målvakter, såväl de som är rutinerade och duktiga just nu som många yngre i en utvecklingsbar ålder. Det är en bra mix och det ska bli kul att jobba med deras utveckling.

Damlandslagets tidigare målvaktstränare var Janne Ekman som även var assisterande förbundskapten till Henrik Signell.

Damlandslagets nya ledare

Förbundskapten: Tomas Axnér

Assisterande Förbundskapten: Johanna Wiberg

Målvaktstränare: Thomas Forsberg